Κάτι οι δουλειές που χρειάζονται για να κάνουμε το σπίτι να υποδεχτεί το χειμώνα που έρχεται, κάτι η αυξημένη δουλειά στο γραφείο, κάτι που η βαρεμάρα πιάνει… ταβάνι δεν υπάρχει κέφι για δημιουργία στην κουζίνα. Όμως, η οικογένεια ζητάει και κάτι εξτρά. Βρήκαμε λοιπόν την αφράτη τυρόπιτα της … τεμπέλας που δεν υστερεί σε τίποτα από την πολύπλοκη πιστέψτε με ή μάλλον υιοθετείστε την για τα κρύα βράδια που έρχονται.
Τα υλικά σας…
½ ποτηριού λάδι
½ ποτηριού γάλα
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά
350γρ φέτα
150γρ μανούρι
250γρ κεφαλογραβιέρα
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής …
Χοντροκόβουμε τα λευκά τυριά με τα χέρια μας σε ένα μπωλ κι έπειτα προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα αυγά τα χτυπάμε ξεχωριστά σε ένα πιατάκι, δεν τα προσθέτουμε απευθείας μέσα στο μείγμα. Με τον τρόπο αυτό σε περίπτωση που κάποιο είναι χαλασμένο γλιτώνουμε από το να πετάξουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το χυλωμένο μείγμα στο πυρέξ. Ψήνουμε στους 185°C στον αέρα για περίπου 50-55 λεπτά, μέχρι η πίτα μας να αποκτήσει μια ωραία κρούστα από πάνω. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Τρώγεται ζεστή μα και την άλλη μέρα (αν μείνει) δεν σας χαλάει…