Αρχική / ----------SLIDER / 11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….


11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία μπορεί να προκαλέσει τη δημοφιλή κρίση των 40 ετών .

Δεν είναι ασυνήθιστο να φτάσετε σε αυτή τη στιγμή της ζωής και να αρχίσετε να κάνετε ερωτήσεις, για παράδειγμα, ποιοι είναι οι στόχοι μου τώρα; Έχω πραγματικά απολαύσει τη ζωή μέχρι στιγμής; Τι θέλω από τώρα; …Πώς να ξεπεραστεί η κρίση της μέσης ηλικίας;

Για να αναρωτηθείτε αυτά τα ερωτήματα δεν πρέπει να είναι κακό, το πρόβλημα προκύπτει όταν παραμένουμε αγκυροβολημένοι σε αυτές τις σκέψεις και δεν προχωρούμε. Στη συνέχεια, η κρίση της δεκαετίας του σαράντα μπορεί να μετατραπεί σε μια υπαρξιακή κρίση.
Σχετικό άρθρο: “Υπάρχουσα κρίση: όταν δεν βρούμε νόημα στη ζωή μας”
Αφήνοντας πίσω την υπαρξιακή κρίση αυτού του σταδίου

Το να μην βρούμε νόημα στη ζωή μας κατά τη μέση ηλικία μπορεί να μας κάνει εξαιρετικά δυσαρεστημένους. Ως εκ τούτου, είναι καιρός να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και να αποδεχόμαστε ότι η ζωή παίρνει την πορεία της.

Τώρα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε νέοι. Αλλά σε σαράντα η νοοτροπία των 20 δεν είναι πλέον , επειδή, καθώς γερνάμε, συνειδητοποιούμε ότι σε αυτή την ηλικία δεν μας είχαν ταξιδέψει. Τώρα έχουμε ωριμάσει και αποκτήσει εμπειρία. Επομένως, αυτή η μάθηση θα πρέπει επίσης να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να είμαστε ευτυχείς, προσαρμόζοντάς μας σε αυτή τη νέα κατάσταση.

 

Συμβουλές για να είστε ευχαριστημένοι μετά από 40 αν είστε γυναίκα

Σε αυτήν την ηλικία, η πραγματικότητα μας χτυπά σκληρά . Αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι όλα τα όνειρά μας δεν έχουν υλοποιηθεί (και δεν συμβαίνει τίποτα). Αρχίζουμε να επαναξιολογούμε τις προσδοκίες μας ώστε να ταιριάζουν με την παρούσα πραγματικότητα. Πηγαίνουμε πώς θα είναι η αποχώρησή μας και ανησυχούμε για να χάσουμε χρόνο σε πράγματα που δεν είναι προτεραιότητα μας. Έλα, αυτή η στιγμή της ζωής μας μπορεί να είναι πολύ αγχωτική.

Όμως, Είναι δυνατόν να είστε ευτυχισμένοι σε 40; Τι μπορούμε να κάνουμε για να αφήσουμε πίσω την κρίση της μέσης ηλικίας; Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τη ζωή σας σε αυτό το στάδιο:1. Φροντίστε την υγεία σας

Η φροντίδα της υγείας σας θα σας κάνει να νιώθετε καλά και θα σας φέρει πολλά οφέλη τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά . Τρώγοντας καλά θα σας επιτρέψει να έχετε ενέργεια όλη την ημέρα και θα σας βοηθήσει να φροντίσετε την υγεία σας.

Επιπλέον, η σωματική άσκηση είναι ένα από τα κλειδιά για να είστε ευχαριστημένοι σε όλα τα στάδια της ζωής, διότι η συνεχιζόμενη άσκηση αυτής της δραστηριότητας θα αυξήσει επίσης τα ενεργειακά σας επίπεδα και θα μειώσει τα επίπεδα άγχους σας, ανάμεσα σε πολλά άλλα οφέλη. Και είναι ότι η βηματοδότηση στο γυμναστήριο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ή η πορεία σας βοηθά να απελευθερώσετε εγκεφαλικά χημικά όπως οι ενδορφίνες, που θα σας κάνουν να αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα με θετικό τρόπο. Μη ξεχνάτε αυτό η άσκηση γιόγκα θα σας προσφέρει επίσης ψυχολογικά οφέλη και θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη διάθεσή σας .

Ξέρατε ότι η σωματική άσκηση έχει επίσης ευεργετική επίδραση στο μυαλό σας; Μάθετε για αυτά τα πλεονεκτήματα στο άρθρο μας: “Τα 10 ψυχολογικά οφέλη από την άσκηση σωματικής άσκησης”

 

2. Αναλύστε τους στόχους και τους στόχους σας

Όπως αναφέρθηκε στις προηγούμενες γραμμές, Οι προσδοκίες και τα ανεκπλήρωτα όνειρα μπορούν να αποτελέσουν πηγή απογοήτευσης κατά τη μέση ηλικία . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη συναισθηματική ευημερία, είναι σημαντικό να αναλύσουμε τους στόχους και τους στόχους μας και να τα προσαρμόσουμε στην πραγματικότητά μας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν μερικά από τα όνειρά μας και πρέπει να παραιτηθούμε από όλα όσα μας ώθησαν στο παρελθόν. Αλλά είναι σημαντικό να εντοπίσουμε αυτές τις μη ρεαλιστικές σκέψεις που μπορεί να μας προκαλέσουν δυσφορία. Αναμφισβήτητα ένα από τα κλειδιά για την προσωπική ανάπτυξη και μια πολύ χρήσιμη στρατηγική σε αυτή την εποχή.3. Δώστε προσοχή στις διαπροσωπικές σας σχέσεις

Η δαπάνη χρόνου με την οικογένεια και τους φίλους είναι ένα από τα κλειδιά για να είναι ευτυχισμένη που πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου , επίσης μετά από 40. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο βιβλίο Το πρόγραμμα μακροβιότητας επιβεβαιώνει ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι θεμελιώδεις για να ζήσουν μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή. Επομένως, μην αφήνετε τους σημαντικούς ανθρώπους για τη ζωή σας.

4. Και … περιβάλλεται τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους

Μια έρευνα της ομάδας BMJ καταλήγει στο συμπέρασμα αυτό Η ευτυχία του εαυτού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ευτυχία των ανθρώπων με τους οποίους έχετε συνεχή επαφή , δηλαδή, η ευτυχία μπορεί να είναι μεταδοτική. Περιέχοντας τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους και έχοντας επαφή με εκείνους τους ανθρώπους που αναπνέουν μια θετική και ενθουσιώδη στάση παράγει θετική επίδραση στη συναισθηματική υγεία σας.

5. Κάντε ειρήνη με το παρελθόν

Οι δυσαρέσκειες του παρελθόντος μπορεί να σας οδηγήσουν ξανά και ξανά σε εκείνες τις κακές στιγμές που ζήσατε . Αυτό δεν είναι καλό για την ευημερία σας, επειδή θα σας κάνει μόνο να μην είστε σε ειρήνη με τον εαυτό σας. Για να είναι ευτυχισμένη στη δεκαετία του ’40 είναι απαραίτητο να ακυρώσετε τις δυσαρέσκεια και να ζήσετε το παρόν στο σύνολό του.

 

6. Αποδεχτείτε ότι είστε στα 40’s

Η αποδοχή είναι η καλύτερη θεραπεία για να είναι ευτυχισμένη . Εάν ζείτε από μνησικακία είναι κακή για τη συναισθηματική σας υγεία, ζωντανό αγκυροβολημένο στο παρελθόν, δηλαδή, στη δεκαετία του ’30 ή του ’30, έχετε μια κακή υπηρεσία. Αποδεχτείτε ότι τα 40 είναι ένα σπουδαίο στάδιο της ζωής σας, γεμάτο νέες εμπειρίες και καλές εποχές.

7. Αναπτύξτε νέα ενδιαφέροντα

Και φυσικά, η μέση ηλικία είναι ένας εξαιρετικός χρόνος για την ανάπτυξη νέων συμφερόντων. Ίσως δεν έχετε ποτέ σκεφτεί να δοκιμάσετε τη γιόγκα και τα οφέλη της ή να παρακολουθήσετε μαθήματα salsa και τώρα αισθάνεστε ότι είναι καιρός. Τα 40 είναι μια εξαιρετική ηλικία για να συνεχίσετε τη μάθηση , να συνεχίσει να μεγαλώνει και να παραμένει ευτυχισμένη.

8. Άσκηση το μυαλό σας

Είναι σημαντικό να διατηρήσετε το μυαλό σας ενεργό στη δεκαετία του ’40 , διότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο τα επόμενα χρόνια. Μετατρέψτε την ανάγνωση σε συνήθεια ή ενημερωθείτε με την εφημερίδα αντί να ξοδεύετε ώρες και ώρες μπροστά στην τηλεόραση.

9. Κρατήστε μια θετική στάση

Μεγάλο μέρος της ευτυχίας σας εξαρτάται από εσάς, την αισιοδοξία σας ως γενναία γυναίκα που είστε . Αρνητικές σκέψεις θα σας κάνουν να λυπηθείτε και να μην είστε ενεργοποιημένοι. Με άλλα λόγια, ένα παράλυτο πρόσωπο. Αλλά έχοντας μια θετική στάση θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε να νιώθετε νέοι και δραστήριοι, να συνεχίσετε να κινείστε. Έτσι υιοθετήστε μια θετική στάση γιατί θα σας ωφελήσει.

10. Ζήστε για εσάς

Είναι πιθανό να βρεθείτε τώρα σε μια εποχή που τα παιδιά σας δεν εξαρτώνται τόσο πολύ από εσάς, επειδή μεγαλώνουν. Έχετε επενδύσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας σε αυτά, έτσι ώστε να γίνουν υγιείς και προετοιμασμένοι για το μέλλον που τους περιμένει. Τώρα είναι η ώρα να δώσετε στον εαυτό σας κάποιες ιδιοτροπίες . Ήρθε η ώρα να σκεφτείς πάλι και να εστιάσεις σε αυτό που πραγματικά σε γεμίζει σε αυτή τη ζωή.11. Απολαύστε τα μικρά πράγματα στη ζωή

Ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο σχεδόν όλη την ημέρα και σκεφτόμαστε συνεχώς τις προσδοκίες μας. Σπάνια αποσυνδέουμε και σταματάμε να σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας ή απλώς να απολαμβάνουμε τη ζωή.

Στηρίζουμε ότι σκέφτονται μεγάλες και αυτό μπορεί να μην μας βοηθήσει να είμαστε εδώ και τώρα , με αυτό που μας περιβάλει αυτή τη στιγμή και με τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας. Η μαρτυρία ενός πανέμορφου ηλιοβασιλέματος, που βρίσκεται κάτω από μια νυχτερινή νύχτα ή μια βόλτα στην παραλία, μακριά από τον απασχολημένο ρυθμό ζωής μας, μπορεί να μας φέρει πολλά οφέλη. Η ζωή συμβαίνει πολύ γρήγορα, αν δεν σταματήσετε να την παρατηρήσετε, μπορείτε να τη χάσετε.


 

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js