Εντάξει, ξέρουμε πως όλοι αγαπούν τα κέικ μα, όταν συγκεντρώνονται φιλαράκια για αγώνα και μπυρίτσα τότε που κολλάει το κέικ;
Μην βιάζεστε να απαντήσετε. Άμα σκεφτείς πίτσα; Τότε μπορείς να δημιουργήσεις ένα κέικ που θυμίζει πίτσα, που πάει με μπυρίτσα ή ένα ποτήρι κρασί ή ακόμα συμπληρώνει τα τοστάκια στο παιδικό πάρτυ και τελικά ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους…
Υλικά
2 3/4 κούπας αλεύρι
1 φακελάκι baking powder
4 αβγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι ή ακόμη ανάμεικτα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά καρέ
1 μεγάλη πράσινη σε μικρά καρέ
1 μεγάλη κίτρινη σε μικρά καρέ
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 κούπα αλλαντικά της αρεσκείας μας σε κομματάκια
1/2 κούπας ελιές χωρίς κουκούτσι
1/2 κούπα μανιτάρια σε φέτες προαιρετικά γιατί δεν αρέσουν σε όλους
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μπολ μας τις πιπεριές, τα κασέρια,
τις ελιές, τα αλλαντικά,το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά με μαρίζ.Το μείγμα θα είναι
σφιχτό, μη σας ανησυχεί, έτσι πρέπει.
Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι όταν,
το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί για περίπου 15 λεπτά
και ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε φέτες όταν είναι η ώρα να φαγωθεί, όχι νωρίτερα για να μην ξεραίνεται…