Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Η λίστα με τα πιο ψεκασμένα τρόφιμα για το 2021: Το Νο1 δεν θα σε ξαφνιάσει….


Η λίστα με τα πιο ψεκασμένα τρόφιμα για το 2021: Το Νο1 δεν θα σε ξαφνιάσει….

Κάθε χρόνο κι έτσι και φέτος, η δημοσιεύτηκε η λίστα με τα πιο βρώμικα τρόφιμα, από το ετήσιο Environmental Working Group η οποία αποτελεί μια προσπάθεια να πειστούν οι καταναλωτές να αποφεύγουν τα προϊόντα που έχουν πολλά φυτοφάρμακα συγκεντρωμένα πάνω τους ή τουλάχιστον να προτιμάμε την βιολογική εκδοχή τους.Παράλληλα με τη βρώμικη λίστα, κάθε χρόνο έχουμε και την καθαρή λίστα με τα 15 πιο καθαρά και ελεύθερα χημικών τρόφιμα.

Και φέτος όπως και πέρσι, το πιο ψεκασμένο τρόφιμο παραμένει η φράουλα και ακολουθεί το σπανάκι και τα φύλλα kale.

Το 70% των προϊόντων μη βιολογικής καλλιέργειας στις ΗΠΑ έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων πάνω τους σύμφωνα με το πρόσφατο report.Στα καθαρά τρόφιμα και φέτος πρωταθλητής είναι το αβοκάντο με το καλαμπόκι και τον ανανά να ακολουθούν.

Η λίστα συντάσσεται από το 2004 αλλά έχει προκαλέσει αντιδράσεις μιας και πολλοί φοβούνται πως ο κόσμος θα αποφεύγει τα φρούτα και λαχανικά που είναι υγιεινά εξαιτίας των αποτελεσμάτων της έρευνας αυτής.

Πάμε να δούμε τα 15 περισσότερο και λιγότερο ψεκασμένα τρόφιμα παρακάτω.Τα ψεκασμένα:

1. Φράουλες 2. Σπανάκι 3. Kάλε 4. Νεκταρίνια 5. Μήλα 6. Σταφύλια 7. Κεράσια 8. Ροδάκινα 9. Αχλάδια 10. Πιπεριά 11. Ντομάτες 12. Σέλερι

Τα καθαρά τρόφιμα

1. Αβοκάντο 2. Καλαμπόκι 3. Ανανάς 4. Κρεμμύδι 5. Παπάγια 6. Αρακάς 7. Μελιτζάνα 8. Σπαράγγι 9. Μπρόκολο 10.Λάχανο 11. Ακτινίδιο 12. Κουνουπίδι 13. Μανιτάρια 14. Πεπόνι

 

Check Also

Yayoi Kusama: Η «πριγκίπισσα του πουά» από την Ιαπωνία που έζησε σε ψυχιατρείο για να μπορεί να δημιουργεί…..

Η Yayoi Kusama, σε ηλικία 92 ετών, είναι η Γιαπωνέζα καλλιτέχνις με τις περισσότερες πωλήσεις …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *