Αρχική / ----------SLIDER / ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Οι 5 μύλοι μας βοηθούν να δώσουμε στον καταναλωτή το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα


ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ: Οι 5 μύλοι μας βοηθούν να δώσουμε στον καταναλωτή το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα

Είναι η καλημέρα το πρωί, η παρέα στη δουλειά και στις συζητήσεις…. Παγκοσμίως ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα, με δισεκατομμύρια φλιτζάνια να καταναλώνονται όλο τον χρόνο. Ειδικά στην Ελλάδα, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας
Σαν ορκισμένη οπαδός του καφέ και άνθρωπος που δεν φεύγει απ το σπίτι αν δεν πιεί δυο φλιτζάνια τουλάχιστον, δεν θα μπορούσα να μην αδράξω την ευκαιρία να μιλήσω με κάποιον γνώστη του αγαπημένου μου ροφήματος.
 Ο Φανούρης Μιχαλακόπουλος, ομοίως coffee addicted αλλά και μέγας  γνώστης του καλού καφέ, ιδιοκτήτης 2 coffee shop στο Μαρούσι και στα Μελίσσια, αμφότερα με τους καλύτερους και ακριβότερους μύλους άλεσης καφέ, μας είπε κάποια πράγματα και έλυσε κάποιες παρεξηγήσεις 

-Ερ. Λοιπόν κ. Μιχαλακόπουλε, φίλε Φανούρη, τί το ιδιαίτερο έχει ο συγκεκριμένος καφές και σε τί χρησιμεύουν οι 5 μύλοι άλεσης που διαθέτετε;

-Απ.  Επιλέγουμε καφέ ποιοτικής κατηγορίας specialty που μεγαλώνει σε πολύ ιδιαίτερα  μικροκλίματα κι έτσι δίνουν απίστευτα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά. Έχουμε καφέ από την Αιθιοπία, την Κένυα, την Βραζιλία, την Κολομβία κι έναν Μεξικάνικο φυσικής επεξεργασίας. Όπως αντιλαμβάνεστε, εξασφαλίζεις πρώτα την καλύτερη πρώτη ύλη και μετά τον άριστο εξοπλισμό για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι μύλοι μας βοηθούν να δώσουμε στον καταναλωτή το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα και να ικανοποιήσουμε και τις πιό απαιτητικές παλέτες. Άλλος θέλει όξινη γεύση, άλλος σοκολατένια.

-Ερ. Πόση σημασία έχει το υψόμετρο που αναγράφεται στις συσκευασίες του καφέ;

-Απ. Όταν το δένδρο μεγαλώνει σε μεγάλα υψόμετρα απαλλάσσεται από μικρόβια και μικροοργανισμούς κι έτσι ο καφές είναι πιο γευστικός και χωρίς περιττή καφεΐνη

-Ερ. Δηλαδή…ο καφές της πχ Αιθιοπίας είναι καλύτερος αφού γράφει εδώ ότι το υψόμετρο είναι 1900-2100.

-Απ. ‘Οχι ακριβώς. Μπορεί να βρούμε καλύτερο καφέ σε μικρότερο υψόμετρο, αρκεί να είναι καλό το μικροκλίμα που μεγαλώνει το δένδρο.

-Ερ. Ποιά είναι τα οφέλη του καφέ για τον ανθρώπινο οργανισμό;

-Απ. Βοηθάει στην πέψη, στην καρδιά, στη νόσο Αλτσχάιμερ, είναι αντιοξειδωτικός, διουρητικός, διεγερτικός, αντικαταθλιπτικός, αυξάνει τον μεταβολισμό…

-Ερ. Αν ισχύει το τελευταίο, εγώ έπρεπε να είμαι 40 κιλά…

-Απ. Δεν πίνετε ποιοτικό καφέ, γι αυτό………

-Ερ. Τότε γιατί διαβάζουμε συνεχώς ότι δεν κάνει καλό;

-Απ. Ακούστε, η εξάρτηση και η υπερκατανάλωση σε όλα τα πράγματα δεν συνιστάται. 2-3 φλιτζάνια την ημέρα είναι ευεργετικά και τονωτικά. Ο καφές είναι καλός όταν δεν επεμβαίνουν οι κακές συνήθειες των λαών δηλαδή η ζάχαρη και το γάλα που κάνει δύσπεπτο το ρόφημα. Δυστυχώς νομίζουμε το ακριβώς αντίθετο, αλλά είναι λάθος. Δεν πρέπει να προσθέτουμε γάλα στον καφέ μας!

-Ερ. Λένε ότι το τσάι είναι πιο ωφέλιμο…

-Απ Όχι. Το τσάι έχει 3 φορές περισσότερη καφεΐνη, ενώ το πράσινο τσάι 6 φορές. Έρχονται πολλές φορές στο μαγαζί γονείς με παιδιά, οι γονείς παίρνουν καπουτσίνο και για το παιδί προτιμούν ρόφημα σοκολάτας. Και όμως η σοκολάτα έχει τετραπλάσια καφεΐνη απ ότι το καπουτσίνο. Και επίσης μην ξεχνάμε ότι ο καφές…αγαπά την επικοινωνία. Λέμε «πάμε για καφέ». Γιατί δεν λέμε «πάμε για σοκολάτα» ή «πάμε για τσάι»;…

-Ερ. Και έχουμε και τον καφέ της παρηγοριάς..

-Απ. Μην συζητάτε, ο καφές είναι μάλλον ο πιο πιστός μας φίλος. Και ο πιο αρωματικός!  Ότι καλύτερο για το ξεκίνημα της μέρας.
Οκ, ας πιούμε λοιπόν τώρα το καφεδάκι μας. Με έπεισες, θα τον απολαύσω σκέτο, black στο Five 5 Grinders.

Σας βρίσκουμε: Five 5 Grinders (coffee shop) Ερμού 24, 2106140697, Μαρούσι & Λεωφ. Πηγής 63, 2108044157, Μελίσσια

 

 

 

Check Also

Η Ελένη Μενεγάκη ξυπόλυτη μπροστά στο τζάκι

Η Ελένη Μενεγάκη δημοσίευσε μια φωτογραφία στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram, όπου τη βλέπουμε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *