Τι κι αν δεν είμαστε πια δίπλα στο κύμα… Τι κι αν ο Βοριάς μας κτυπάει την πόρτα. Οι απολαύσεις του καλοκαιριού μπορούν να μας συντροφέψουν ακόμα και με …. αναμμένο τζάκι.
Μία πολύ ωραία συνταγή για χταποδάκι τυλιγμένο σε λαδόκολλα στον φούρνο που γίνεται λουκουμάκι. Πολύ εύκολο με απίστευτη νοστιμιά να λιώνει στο στόμα.
Ξεπαγώνουμε το χταπόδι .
Το πλένουμε το στραγγίζουμε .
Κόβουμε ένα μεγάλο αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να φθάνει να το τυλίξει καλά .
Πάνω από το αλουμινόχαρτο βάζουμε λαδόκολλα και μέσα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο .
Ρίχνουμε από πάνω του λίγο λάδι, αλάτι πιπέρι ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδο πατημένη ολόκληρη λιωμένη και ένα δαφνόφυλλο και λίγο ξύδι.
Το κλείνουμε πολύ καλά και ψήνουμε αφού το βάλουμε σε ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο 180 για 1 ώρα και λίγα λεπτά αέρα .
Το ανοίγουμε και το χωρίζουμε βάζοντάς το σε πιατέλα και καλή όρεξη, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά καλή παρέα και ουζάκι…