Αρχική / ----------SLIDER / ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΖΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ: Μου άρεσε πολύ όλο το τελετουργικό. Ο αφρός, το μασάζ, η κολόνια…


ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΤΖΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ: Μου άρεσε πολύ όλο το τελετουργικό. Ο αφρός, το μασάζ, η κολόνια…

 Ήταν μια εποχή που ο καλύτερος ψυχοθεραπευτής ήταν ο κουρέας της γειτονιάς. Εκεί να δεις ομαδική ψυχοθεραπεία, φωνές για τα πολιτικά, για τις ομάδες, για τις γυναίκες και ότι αφορούσε της αντροκουβέντες. Σ’ αυτούς τους ανδροκρατούμενους χώρους δεν χώραγε γυναικεία παρουσία, είχανε ξορκίσει τις γυναίκες από το χώρο τους όπως ο διάολος το λιβάνι. Όμως, τα χρόνια πέρασαν, έβαλαν νερό στο κρασί τους, αν μπορούσαν ας έκαναν κι’ αλλιώς, και σήμερα δεν είναι λίγες οι γυναίκες που ξέρουν να χρησιμοποιούν τη φαλτσέτα καλύτερα και από τον πιο έμπειρο κουρέα. 
Στη Νέα Ιωνία, βρήκα ένα κορίτσι που «βασιλεύει» σ’ αυτόν τον ανδροκρατούμενο χώρο.

– Ερ. Κ. Αγγελική Κοτζαντώνογλου, πώς σκεφθήκατε ν’ ανοίξετε barber shop αφού έχετε ήδη εδώ και πολλά χρόνια το κομμωτήριο Lela’s style στην ίδια περιοχή και πώς είναι  η εμπειρία του να δουλεύεις μόνο με άνδρες;

-Απ.  Ήθελα να μάθω να ξυρίζω με φαλτσέτα και ν’ ακονίζω με πετσί, όπως το έκαναν οι παππούδες μας. Μου άρεσε πολύ όλο το τελετουργικό. Ο αφρός, το μασάζ, η κολόνια…

-Ερ.  Και τα σκαμπιλάκια…

-Απ. Κυρίως αυτά! Βεβαίως και στο Lela’s style έχουμε ανδρικό κομμάτι, ωστόσο το καινούριο μαγαζί, είναι αποκλειστικά αντρική υπόθεση σε γυναικεία χέρια.

-Ερ.  Πώς πηγαίνει;

-Απ. Ανέλπιστα καλά για τα δεδομένα της εποχής, ίσως γιατί ο κόσμος εκτίμησε την ζεστασιά του Μιχάλη και του Παντελή που δουλεύουν εκεί, την τεχνογνωσία τους στο αντικείμενο, την όρεξη για δουλειά που έχουν και φυσικά την τρέλα τους……..

-Ερ. Εσείς βρίσκεστε και στα δύο;

-Απ. Είμαι κυρίως στο Lela’s και στο άλλο κάνω …έκτακτες εμφανίσεις. Ξέρετε, είμαι στην περιοχή πολλά χρόνια. Με τους πελάτες μου μεγαλώσαμε μαζί, πήγαμε στο ίδιο σχολείο, με κάποιους συγγενέψαμε. Είναι πλέον σχέση ζωής και φυσικά η μεγαλύτερη χαρά για μένα είναι όταν άγνωστοι σταματάνε τους πελάτες μου στο δρόμο και τους ρωτάνε πού περιποιούνται τα μαλλιά τους.

-Ερ. Πώς σας αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί σας, μιας που είστε απ τις λίγες γυναίκες ιδιοκτήτριες barber shop;

-Απ. Είμαι κυρίως επιχειρηματίας εκεί. Νομίζω πως υπάρχει αλληλεγγύη στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και αφού οι περισσότεροι είναι νέα παιδιά, δεν έχουν τέτοια θέματα. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του όπως μπορεί και οι καλύτεροι θα παραμείνουν.

-Ερ. Γεγονός είναι πως κάνοντας το αφιέρωμα στα μπαρμπέρικα εκτίμησα πολύ όσους ασχολούνται μ’ αυτά. Πιστεύω πως είναι επιχειρήσεις που θα μείνουν κι όχι άλλη μια μόδα. Βρήκα πραγματικούς επαγγελματίες, με συνέπεια, μεράκι και γνώσεις στο αντικείμενο.

-Απ. Έτσι είναι. Στο δικό μου κομμωτήριο οι συνεργάτες μου είναι σχεδόν μόνιμοι αφού δουλεύουν η μία 17 και η άλλη 15 χρόνια. Ανα 15νθήμερο και τα δύο μαγαζιά κάνουμε σεμινάρια και μια φορά το μήνα βγαίνουμε όλοι μαζί για να συζητήσουμε τα θέματα της δουλειάς,  ν’ ανταλλάξουμε ιδέες, να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας, να πούμε τα μπράβο μας, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε μακροχρόνια συνεργασία χωρίς προβλήματα.

-Ερ. Πόσο εύκολο είναι να έχει κανείς δυο επιχειρήσεις στις μέρες μας;

-Απ.  Όταν είναι μόνος όπως εγώ και έχει την αποκλειστική ευθύνη στα θέματα που προκύπτουν όπως τα οικονομικά, τα διαδικαστικά, τις ευθύνες κλπ, είναι δύσκολο.

-Ερ.  Βλέπω ότι κάνετε και μανικιούρ-πεντικιούρ, αλλά και πολύ καλές προσφορές. Ένας πλήρης χώρος ομορφιάς για άνδρες και γυναίκες λοιπόν.

-Απ. Προσπαθούμε να έχουμε καλές τιμές για να διευκολύνουμε τους πάντες να έχουν μια περιποιημένη εμφάνιση. Ακριβή εξυπηρέτηση με καλές και τίμιες τιμές είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός. Είμαι ευχαριστημένη………

Ευχαριστώ για το χρόνο σας και, μπορώ να πω πως μου φέρατε στη μνήμη τον παππού μου, που ερχόταν φρεσκοξυρισμένος, αρωματισμένος με κολόνια λεμόνι και το φιλί του ήταν μια ανάσα δροσιάς…….

Σας βρίσκουμε στο  Barber team 55a Μεσολογγίου 55α, Ν. Ιωνία τηλ. 2102716101 &  Lela’s style Ε.Βενιζέλου 23,  τηλ. 2102756981   

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js