Αρχική / ----------SLIDER / 3D πατώματα & 3D δάπεδα – Τάση της Μόδας….


3D πατώματα & 3D δάπεδα – Τάση της Μόδας….

Οι 3D δημιουργίες συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν όπου και να χρησιμοποιούνται. Ιδιαίτερα, τα 3D πατώματα, έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο στους επαγγελματικούς, όσο και στους οικιακούς χώρους. Αρχικά, ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται ευρέως σε μεγάλους επαγγελματικούς χώρους ή για να προβάλουν ένα διαφημιστικό μήνυμα σε δημόσιους χώρους.

  

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, χρησιμοποιούνται και στους οικιακούς χώρους για να δώσουν μια διαφορετική ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού.

Τα 3D πατώματα δίνουν την εντύπωση του βάθους κάτω ακριβώς από τα πόδια σου, ενώ είναι και ιδιαίτερα ανθεκτικά!

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των 3d πατωμάτων, είναι τα εξής:

 • Υψηλή Αντοχή και Ανθεκτικότητα

Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά στη χρήση χημικών καθαριστικών αλλά και μηχανικών καταπονήσεων.

 • Δημιουργία Οπτικών εφέ

Μπορείς να δημιουργήσεις οποιαδήποτε παράσταση θες στο χώρο σου! Περπάτησε στην παραλία για να φτάσεις στο κρεβάτι σου, ή στο διάστημα για να μαγειρέψεις στην κουζίνα. • Εύκολη συντήρηση

Τα 3d πατώματα αντιστέκονται λόγω υλικού, στη συγκέντρωση σκόνης και δεν αποτελούνται από πόρους, ρωγμές ή ενώσεις, γεγονός που τα καθιστά πολύ εύκολα στο να καθαριστούν.

 • Ασφάλεια και Υγιεινή

Το εποξικό υλικό που χρησιμοποιείται στα 3D πατώματα, δεν ευνοεί την ανάπτυξη βρωμιάς και συνεπώς μικροβίων, ενώ τα συστατικά τους είναι πιστοποιημένα και ασφαλή προς τον άνθρωπο.

 • Ανθεκτικά στις πυρκαγιές

Είναι και από τους κύριους λόγους για τους οποίους χρησιμοποιούνται σε μεγάλες βιομηχανίες και χώρους υγείας, όπως νοσοκομεία, είναι ότι αποτελεί πυρανθεκτικό υλικό.

Τα μειονεκτήματα των 3D πατωμάτων, είναι τα εξής: • Χρονοβόρος εγκατάσταση

Η τοποθέτησή τους μπορεί να πάρει και 1 εβδομάδα, ενώ χρειάζονται ειδικό τεχνίτη που να γνωρίζει από εποξικά πατώματα.

 • Όχι τόσο “ζεστό” υλικό

Τα 3d εποξικά πατώματα έχουν την αφή του τσιμέντου ή των πλακιδίων στην αφή, γεγονός που δεν τα καθιστά ιδανική λύση για “κρύα” σπίτια.

 • Υψηλό κόστος εγκατάστασης

Η τοποθέτηση 3d πατώματος για να είναι επιτυχής, χρειάζεται πολυετή εξειδίκευση και εμπειρία και άριστα υλικά. Αυτό σε συνδυασμό με τη χρονοβόρα εγκατάσταση, ανεβάζει το κόστος τους. Τα βασικά βήματα στην εγκατάσταση ενός 3d πατώματος είναι τα εξής:

  1. Αποξήλωση παλιού πατώματος
 2. Έλεγχος τσιμεντένιου υποστρώματος για υγρασία και προετοιμασία. Τρίψιμο του τσιμέντου μέχρι να είναι τελείως λείο και κάλυψη τυχόν ατελειών και ρωγμών.
 3. Ιδιαίτερα προσεκτικό σκούπισμα, ώστε να μην υπάρχει ίχνος σκόνης.
 4. Έλεγχος υγρασίας, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά το 4% στο χώρο, αλλιώς η τοποθέτηση θα αποτύχει και το πάτωμα θα ξεφλουδίσει.
 5. Επάλειψη με το αρχικό στρώμα εποξικού υλικού.
 6. Πολυ προσεκτική εγκατάσταση της 3d εικόνας.
 7. Κάλυψη εικόνας με 2 στρώσεις εποξικού υλικού ή πολυουρεθάνης. Αυτό το στρώμα είναι που δίνει και την ψευδαίσθηση του βάθους στην 3d εικόνα.
 8. Εφαρμογή προστατευτικό υλικού.

 1. 3D πατώματα – Κόστος
 2. Η ανθεκτικότητα και η διάρκεια ζωής είναι καθοριστικής σημασίας για τη διαμόρφωση του κόστους στα 3d πατώματα. Όπως είναι αυτονόητο, υψηλής ποιότητας υλικά θα είναι και πιο ακριβά. Σε συνδυασμό με το χρόνο τοποθέτησης και την εργασία το κόστος ανεβαίνει σημαντικά. Προσεγγιστικά, η τοποθέτηση 3d πατώματος κοστίζει 20-25 ευρώ/ τ.μ. και εξαρτάται από τη διαμόρφωση και το μέγεθος του χώρου που θα καλυφθεί αλλά και από το σχέδιο που θα επιλέξεις. Όσο πιο πολύπλοκο το σχέδιο, τόσο περισσότερο αυξάνεται η τιμή. 

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js