Αρχική / ----SLIDER / Τόση χολή με ξεπερνάει….


Τόση χολή με ξεπερνάει….

Στο βιβλίο «Zero Degrees of Empathy» («Μηδέν βαθμοί ενσυναίσθησης»), ο ψυχολόγος και ψυχίατρος Σάιμον Μπάρον-Κοέν υποστηρίζει ότι μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά το γιατί κάποιοι άνθρωποι ενεργούν με τρόπο που φαίνεται κακός. Πιστεύει ότι είναι άρρωστοι και ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν θεραπευτικά.
Αυτό ίσως εξηγεί γιατί υπάρχει τόση χολή από άνθρωπο σε συνάνθρωπο.
Εμείς όμως οι Έλληνες, δεν κρατάμε μέσα μας τέτοια χολή, εκτός σπάνιων περιπτώσεων. Το φωτεινό παράδειγμα του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ, όπου οι φτωχότεροι των φτωχών συγκέντρωσαν τεράστιο ποσόν για την θεραπεία του, δείχνει πως ο Έλληνας έχει μεγάλη καρδιά.
Πάντα όμως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που, όπως λέει το προαναφερθέν βιβλίο, μάλλον είναι άρρωστοι.
Αυτό τον πρόλογο τον έκανα γιατί διάβασα μια ανάρτηση στο φατσοβιβλίο…
Όταν όλη η Ελλάδα πανηγύριζε την μεγάλη νίκη του ανυπέρβλητου Τσιτσιπά, όταν όλη η Ελλάδα παραληρούσε με τις επιτυχίες του Αντετοκούμπο, όταν αυτοί οι μεγάλη αθλητές πανηγύριζαν με την Ελληνική σημαία να τους σκεπάζει….
τότε η κυρία – χολή ανέβασε, καλά πως κάνετε έτσι; Ο ένας έχει Ρωσίδα μητέρα και ο άλλος είναι μαύρος. Δεν έχουν ελληνικό γενετικό υλικό. Ανατρίχιασα με την τόση μικροψυχία μα, ίσως, όπως λέει και ο ψυχολόγος και ψυχίατρος Σάιμον Μπάρον-Κοέν, μπορεί να το αντιμετωπίσει και με φάρμακα, μπορεί δηλαδή να γίνει καλά. Δεν ξέρω φυσικά αν, λόγω ηλικίας,  προλαβαίνει….. Εντάξει, έβγαλα κι εγώ την κακία μου να μην υστερήσω σε τίποτα λόγω ημερών!

Check Also

Κουίζ: Δείτε τι Αποκαλύπτει για Εσάς η Δουλειά του Σπιτιού που Μισείτε να Κάνετε….

Αγγαρεία και λαχτάρα; Κι όμως: η λιγότερη αγαπημένη σας δουλειά του σπιτιού λέει πολλά για …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *