Αυτές τις μέρες που μένουμε στο σπίτι, μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε φτιάχνοντας γλυκές συνταγές για να…γλυκαθούμε! Το πιο τέλειο γλυκό ψυγείου είναι πολύχρωμο και δροσερό! Δείτε πώς να φτιάξετε μωσαϊκό ζελέ με γιαούρτι εύκολα και ξετρελάνετε με την ιδέα σας τα παιδιά.
θα χρειαστείτε
1 συσκευασία ζελέ λεμόνι
1 συσκευασία ζελέ πορτοκάλι
1 συσκευασία ζελέ φράουλα
1 συκευασία ζελέ πράσινο τσάι
300 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
4 κουταλιές της σούπας ζελατίνη ή 15 γραμμάρια σε φύλλα
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
Βήμα 1ο
Φτιάχνουμε τα 4 ζελέ, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και τα τοποθετούμε με 4 διαφορετικά σκεύη μέχρι να παγώσουν. Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε αποβραδίς για να μην καθυστερούμε.
Βήμα 2ο
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μισό φλιτζάνι παγωμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια, αφού τα στύψουμε τα λιώνουμε σε 1 φλιτζάνι καυτό νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθούν τελείως στο νερό.
Βήμα 3ο
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με ζαχαρούχο γάλα και έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με τις ζελατίνες, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Βήμα 4ο
Κόβουμε τα ζελέ σε κύβους και τα βάζουμε μπερδεμένα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ. Προσθέτουμε το μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε έτσι ώστε τα πολύχρωμα ζελεδάκια να πάνε παντού. Βάζουμε το μωσαϊκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να πήξει το γλυκό.