Αρχική / ----------SLIDER / Τι εκφράζει το χρώμα των ρούχων για τον χαρακτήρα σου;


Τι εκφράζει το χρώμα των ρούχων για τον χαρακτήρα σου;

Το χρώμα που φοράς «μιλάει» και λέει πραγματάκια για τον χαρακτήρα σου. Τι θετικά και τι αρνητικά μεταδίδει κάθε επιλογή;

α χρώματα που επιλέγουμε μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση των γύρω μας, αλλά και να παρουσιάσουν πτυχές της προσωπικότητάς του καθενός.
Έρευνα από τους Keith Jacobs και Frank Hustmyer το 1974 μάλιστα, έδειξε ότι τα χρώματα μπορούν ακόμη και να αλλάξουν τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και την αναπνοή.
Τι «σημαίνει» το κάθε χρώμα της γκαρνταρόμπας σου λοιπόν και τι συναισθήματα προκαλεί στους γύρω σου;Kόκκινο
Οι θετικοί συσχετισμοί για το κόκκινο χρώμα περιλαμβάνουν πάθος, αγάπη, ρομαντισμό, διέγερση, τόλμη, ενέργεια, θέληση, αυτοπεποίθηση, πειθώ, ενθουσιασμό, τόνωση, ηγεσία και δύναμη. Εν τω μεταξύ, οι αρνητικές συσχετίσεις περιλαμβάνουν τον κίνδυνο, την επιθετικότητα και την επικινδυνότητα.
Γενικά, το κόκκινο είναι ένα χρώμα φορτισμένο με συναισθήματα και εκφράζει τόλμη.
Αν φοράς λοιπόν πολύ το κόκκινο, το πιθανότερο είναι ότι είσαι ενεργητικός τύπος, με ισχυρή θέληση και ειλικρινής. Σου αρέσει να ζεις τη ζωή στο έπακρο και να ρισκάρεις περισσότερο. Είναι επίσης πιθανό να είσαι ευέξαπτος και, ίσως, ελαφρώς εγωκεντρικός.

Κίτρινο
Οι θετικοί συσχετισμοί του κίτρινου χρώματος περιλαμβάνουν την ευτυχία, το θάρρος, την ηλιοφάνεια, τη δραστηριότητα, τη δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό, την εγρήγορση και μια συνολική ποιότητα. Οι αρνητικές, περιλαμβάνουν την ανωριμότητα, τον εθισμό και τον φόβο.
Γενικά, το να φοράς κίτρινο συμβάλει σε μια χαρούμενη, διασκεδαστική και θετική διάθεση. Είναι το χρώμα του ήλιους και, κατά συνέπεια, έχει τη δυνατότητα να «ανεβάσει» τους πάντες.
Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η βελτίωση της διάθεσης προκαλείται από την αυξημένη παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο κατά την παρατήρηση του κίτρινου χρώματος. Το κίτρινο φαίνεται επίσης να βελτιώνει τη συγκέντρωση, γι’ αυτό το βλέπεις συχνά σε διαφημίσεις.

Πράσινο
Στο πράσινο, οι θετικοί συσχετισμοί περιλαμβάνουν τη φρεσκάδα, τη χαλάρωση, την άνεση, την αναγνώριση, τη φροντίδα, την κοινωνικότητα, τα χρήματα, τη φύση, το χάρισμα, την αξιοπιστία, τη δημιουργικότητα, την ισορροπία, και τη γενναιοδωρία. Οι αρνητικές συσχετίσεις του περιλαμβάνουν το μυστήριο, τον φθόνο, την ακαμψία και τη στασιμότητα.
Λέγεται ότι το πράσινο προκαλεί τη μικρότερη καταπόνηση των ματιών όταν κάποιος εκτίθεται σε αυτό για μεγάλες χρονικές περιόδους και ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ έχουν διαπιστώσει ότι το να το βλέπεις σου βελτιώνει τη διάθεση.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Personality and Social Psychology Bulletin διαπίστωσε επίσης ότι το πράσινο μπορεί να τονώσει τη δημιουργικότητα. Όταν οι ερευνητές εξέθεσαν τους συμμετέχοντες στο πράσινο χρώμα πριν αρχίσουν να εργάζονται σε μια δημιουργική εργασία, διαπίστωσαν ότι η δημιουργικότητα των συμμετεχόντων αυξήθηκε.Μπλε
Οι θετικοί συσχετισμοί του περιλαμβάνουν τη φιλικότητα, την πίστη, τη θετικότητα, την εμπιστοσύνη, την ηρεμία, την ειλικρίνεια, την αξιοπιστία, την ειρήνη, την εξυπνάδα, την αποτελεσματικότητα, την επιτυχία, τον έλεγχο, την καλοσύνη, τη συμπάθεια, την ανεξαρτησία, την αλήθεια και τη σοφία. Υπάρχουν συγκριτικά λίγες αρνητικές συσχετίσεις για το μπλε, αλλά αυτές που αναφέρονται πιο συχνά είναι η ντροπαλότητα και η ψυχρότητα.
Έρευνα έχουν διαπιστώσει επίσης επίσης ότι πιο σκούρες αποχρώσεις του όπως το navy blue μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή ηρεμιστικών ορμονών όπως η ωκυτοκίνη στον εγκέφαλο και ότι οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ασφαλείς να εξερευνούν τις ιδέες τους όταν περιβάλλονται από μπλε.

Λευκό
Οι θετικοί συσχετισμοί εδώ περιλαμβάνουν αυτοπεποίθηση, τελειότητα, ισορροπία, αθωότητα, αγνότητα, απλότητα, αισιοδοξία, θετικότητα, θάρρος, αξιοπιστία και ελευθερία. Οι αρνητικές συσχετίσεις περιλαμβάνουν την τελειομανία και τη στειρότητα.
Δεδομένου ότι το λευκό συνδέεται συνήθως με πράγματα όπως η ελευθερία, η αγνότητα και η απλότητα, κάνει πολύ κόσμο να αγοράζει λευκά αντικείμενα, όπως έπιπλα όταν κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους.
Το λευκό είναι ένα ουδέτερο χρώμα. Έτσι μπορεί να φορεθεί από πολλούς διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας καθώς είναι στην ουσία ένας κενός καμβάς. Εκτός από το ότι σε βοηθά να φαίνεσαι «καθαρός», το λευκό μπορεί επίσης να δώσει την εντύπωση ότι είσαι καλά οργανωμένος και ελέγχεις καταστάσεις.

Γκρι
Οι θετικοί συσχετισμοί εδώ περιλαμβάνουν την ισορροπία, την ουδετερότητα, την εκλέπτυνση, την ηρεμία, την ωριμότητα και την ψυχραιμία. Οι αρνητικές, μειλιότητα, συμμόρφωση, ψυχρότητα, στειρότητα και απάθεια.
Όσοι φορούν πολλά γκρι ρούχα γενικά προτιμούν να μην τραβούν πολύ την προσοχή στον εαυτό τους. Τα πιο σκούρα γκρι (ανθρακί) είναι και πιο τολμηρά, φανερώνοντας πυγμή, ενώ τα πιο ανοικτά ίσως και να δείχνουν αδιαφορία.Μαύρο
Ολοκληρώνουμε την κλίμακα του γκρι με το μαύρο, του οποίου οι θετικοί συσχετισμοί περιλαμβάνουν την πολυπλοκότητα, τη δύναμη, τη δύναμη, την εξουσία, την επισημότητα, την κομψότητα, την πολυτέλεια, την ευφυΐα και την αποτελεσματικότητα. Το μαύρο έχει επίσης έναν αριθμό αρνητικών συσχετισμών, όπως ψυχρότητα, σκληρότητα, κατάθλιψη, επιθετικότητα, μυστήριο, θάνατο και πένθος.
Οι άνθρωποι που φορούν πολλά μαύρα ρούχα είναι γενικά φιλόδοξοι, αλλά μπορεί επίσης να είναι και ευαίσθητοι. Είναι συναισθηματικοί και εύκολα ενθουσιώδεις, αν και μπορεί να προσπαθούν να το κρύψουν.

Καφέ
Οι θετικές του συσχετίσεις περιλαμβάνουν τη δέσμευση, την αξιοπιστία, τη σταθερότητα, την τραχύτητα, τη φύση, την εξυπνάδα και τον σεβασμό. Οι αρνητικές, περιλαμβάνουν την ηπιότητα και τη συμμόρφωση.
Το καφέ είναι το χρώμα της γης και, όπως το πράσινο, εκπροσωπείται έντονα στη φύση. Ως εκ τούτου, θεωρείται και αυτό ως χρώμα «γείωσης».
Όσοι φοράνε καφέ φαίνονται αξιόπιστοι, έξυπνοι και λογικοί. Και είναι λιγότερο πιθανό να βιαστούν να πάρουν αποφάσεις, προτιμώντας να εξετάσουν τις επιλογές τους με σύνεση. Είναι επίσης πιο πιθανό να υιοθετήσουν μια συντηρητική προσέγγιση, να σέβονται τους μεγαλύτερους τους και να αναζητούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, την οποία παρέχουν στους άλλους.
Δεδομένου ότι το καφέ είναι ουδέτερη απόχρωση και δεν μεταδίδει έντονα συναισθήματα, έχει επίσης αποδειχθεί ότι προάγει την πιο αποτελεσματική επικοινωνία.Check Also

Ο Απόλυτος Gadget Κουμπαράς που μετράει τα χρήματα….

Αποταμιεύστε όλα σας τα νομίσματα στον Απόλυτο Gadget Κουμπαρά! Ο μηχανισμός αυτόματου υπολογισμού δεν θα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *