Αρχική / ----------SLIDER / Τι δείχνουν οι έρευνες για τη σχέση των γυναικών με το makeup….


Τι δείχνουν οι έρευνες για τη σχέση των γυναικών με το makeup….

Γιατί οι γυναίκες φορούν makeup; Πρόσφατα ξεκίνησα να αναρωτιέμαι η ίδια, περνώντας την πιο “no makeup” περίοδο της ζωής μου, για τους λόγους που μας οδηγούν να παρέμβουμε στα φυσικά μας χαρακτηριστικά. Το makeup το λατρεύω όμως καταλήγω πάντα να το βλέπω σαν ένα εργαλείο που δίνει παραπάνω δύναμη σε όποιον ξέρει να το χρησιμοποιεί.
Φανταστείτε λίγο εάν είχατε τον χρόνο και την θέληση να τελειοποιήσετε την τεχνική του καθημερινού σας μακιγιάζ με σκοπό να κυκλοφορείτε με ένα νέο πρόσωπο..Πιστεύετε θα έφερνε κάποιες αλλαγές στην ζωή σας ή αυτό έχει και αρνητικές επιπτώσεις στην ζωή μίας γυναίκας;
Ας δούμε τι λένε πρόσφατες έρευνες για τη σχέση της γυναίκας με το makeup στις μέρες μας.

Το 44% των Αμερικανίδων δεν βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς να φορούν makeup.
Οι λόγοι που μία γυναίκα βάφεται μπορεί να είναι δύο:
ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ
Λιγότερο συχνά αλλά αρκετά, βλέπουμε γυναίκες που τις καταβάλει το στρες και οι ανασφάλειες, να φορούν το makeup σαν μάσκα για να γίνονται λιγότερο ευδιάκριτες και να περνούν απαρατήρητες.
ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ
Έπειτα γυναίκες χρησιμοποιούν makeup για να ξεχωρίζουν και να τραβούν την προσοχή, συνήθως οι περισσότερο κοινωνικές και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Μπορεί να ακούγεται άδικο όμως σύμφωνα με το Association for Psychological Science οι πιο όμορφες γυναίκες έχουν διαφορετική αντιμετώπιση σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Γι’ αυτό λοιπόν η κοινωνία μας χειραγωγεί τις γυναίκες από μικρή ηλικία και τις μαθαίνει ότι η ομορφιά είναι επιτυχία.
MAKEUP ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑ:
Οι γυναίκες έχουν από την φύση τους πιο σκούρο δέρμα γύρω από τα μάτια και στα χείλη. Αυτό αισθητικά θεωρείται στοιχείο θηλυκότητας και τραβάει περισσότερο τους άντρες. Γι’ αυτό τα χείλη και τα μάτια είναι οι δύο περιοχές που τονίζουμε περισσότερο.
Η συμμετρικότητα του προσώπου είναι επίσης κάτι που κάνει μία γυναίκα πιο ελκυστική. Το makeup λοιπόν μας δίνει την δυνατότητα να διορθώσουμε τις ασυμμετρίες και οι εταιρείες στοχεύουν ιδιαίτερα σε τέτοιου είδους προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα από το σπίτι.
Οι δυσχρωμίες του προσώπου όπως κοκκινίλες, μαύροι κύκλοι, σπυράκια, πανάδες κ.λ.π δίνουν την εντύπωση ότι μία γυναίκα είναι κουρασμένη, άρρωστη ή απεριποίητη ενώ ένα ομοιόμορφο skin tone κάνει μια γυναίκα να φαίνεται πιο νέα και φρέσκια. Αν όμως διαλέξουμε να φοράμε makeup πόσο πρέπει να παρεμβαίνουμε στην εικόνα μας και ποιο είναι το κατάλληλο;
Μία γυναίκα κάνοντας ένα πείραμα για να ανακαλύψει με ποιο τρόπο είναι πιο ελκυστική, έφτιαξε 3 διαφορετικά tinder accounts όπου στο ένα δεν φορούσε καθόλου makeup, στο δεύτερο φορούσε ελάχιστο και στο τρίτο αρκετό.
Τα περισσότερα matches τα πήρε το profile όπου φορούσε ελάχιστο makeup!
Οι γυναίκες που δεν φορούν ποτέ τείνουν να μπαίνουν σε friend zone… ενώ οι γυναίκες που φορούν αρκετό θεωρούνται από τους άντρες λιγότερο πιστές και όχι τόσο ιδανικές για σχέση.

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js