Αρχική / ----------SLIDER / Τα του κιμά που πρέπει να γνωρίζετε….


Τα του κιμά που πρέπει να γνωρίζετε….

Νομίζετε ότι έχετε όλες τις γνώσεις, σχετικά με τον κιμά και δεν χρειάζεται να προστεθούν και άλλες πληροφορίες για αυτό το τρόφιμο στην κουζίνα μας που το χρησιμοποιούμε τακτικότατα.  Εμείς απλά, προσθέτουμε λίγες πληροφορίες ακόμα….

1  Ο κιμάς δεν κόβεται μόνον στην μηχανή του κρεοπώλη αλλά
με μεγάλη δεξιοτεχνία οι παλιές νοικοκυρές έκοβαν κιμά
με 2 μαχαίρια, που δούλευαν ταυτόχρονα όπως κάνουν σήμερα και πολλοί σεφ και πολύς κόσμος το κάνει  γιατί φοβάται την κοπή του κρέατος σε μηχάνημα που δεν ελέγχει.

2.  Ο φρέσκος κιμάς που τον τοποθετείτε, στην κατάψυξη , και μετά μπαίνει στην ψύξη για να ξεπαγώσει, σε διάστημα μόνον 48 ωρών μπορεί να μετατραπεί σε μπιφτέκια και να ξαναμπεί
στην κατάψυξη μα …αν έχουν περάσει οι 48 ώρες αυτό δεν
πρέπει να γίνει….



3.  Ο ωμός φρέσκος κιμάς διατηρείτε στο ψυγείο 1-2 ημέρες ποτέ περισσότερες γιατί μετά αρχίζει και αναπτύσσει επικίνδυνα παράσιτα και βακτηρίδια που εύκολα θα μεταδώσουν μία
στομαχική ασθένεια …

4.  Μην χρησιμοποιήσετε το ίδιο σκεύος για ωμό και ψημένο κιμά αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πρέπει να το πλύνετε με  σαπούνι και κατά προτίμηση με ζεστό νερό

5.  Τον μισοψήσατε και ετοιμάζεστε να τον καταψύξετε, όχι , προσοχή ο κιμάς δεν καταψύχεται μισοψημένος …πρέπει  να μαγειρευτεί εντελώς και μετά να καταψυχθεί…

6.   Η απόψυξη του κιμά και των μπιφτεκιών δεν πρέπει ποτέ να γίνεται σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί  αναπτύσσονται παράσιτα και βακτήρια πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να είναι επικινδύνως .

7.  Μισό κιλό κιμάς 500 gr χρειάζεται περίπου 24 ώρες να αποψηχθεί στην συντήρηση εκτός και αν τον έχετε κάνει πλακέ κομμάτι, αντί για μπάλα , και αυτό θα πάρει μόνον 12 ώρες



8. Πως να ξέρετε αν ο κιμάς σας είναι φρέσκος όταν τον ξεπαγώσετε; Από το χρώμα αλλά και από την μυρωδιά..αν ξινίζει ή μυρίζει βαριά  και δεν έχει κόκκινο έντονο χρώμα δηλώνει
ότι η φρεσκάδα έχει φύγει και είναι για πέταμα …

9.  Αν ξεκινήσετε να μαγειρεύετε μισοξεπαγωμένο κιμά τότε είναι εξ ίσου επικίνδυνο όπως αν ξεκινούσατε να τον μαγειρεύετε κατεψυγμένο …

10. Ο κιμάς δεν πλένεται ….
Ελπίζω οι συμβουλές της γιαγιάς να σας φανούν  χρήσιμες, περισσότερο τώρα που είναι καλοκαίρι    και να βοηθήσουν στη σωστή διαχείριση του κιμά που χάρη σ’ αυτόν δημιουργούμε νοστιμότατα φαγητά για τους αγαπημένους μας.


 

 

 

 

 

 

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js