Αρχική / ----------SLIDER / Σκοτεινή πολυτέλεια στη νέα συλλογή του οίκου Gucci


Σκοτεινή πολυτέλεια στη νέα συλλογή του οίκου Gucci

Σε ένα απόλυτα ροζ χώρο, διακοσμημένο με κουρτίνες από γυαλιστερά πλακίδια και με μία ονειρική ομίχλη από ξηρό πάγο παρουσίασε ο Alessandro Michele τη νέα συλλογή του οίκου Gucci για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2017. Η μουσική όμως είναι σκοτεινή και όταν τα πρώτα looks εμφανίζονται στο catwalk, γίνεται φανερό πως και η συλλογή χαρακτηρίζεται από μια σύγχυση και μια μελαγχολία.
“Ξέρεις, πώς είναι όταν είσαι σε ένα nightclub και είσαι ερωτευμένος, αλλά δεν είσαι στο σωστό μέρος, γιατί ο άνθρωπος αυτός δεν είναι εκεί;” είπε ο Alessandro Michele προσπαθώντας να εξηγήσει την έμπνευση πίσω από τη συλλογή, λίγα μόλις λεπτά πριν το fashion show.
Ένα μάξι φόρεμα με μία τρυπημένη καρδιά, κεντημένη στο στήθος, αποκάλυψε το θέμα πίσω από τη συλλογή, ενώ η μαγευτική φωνή της Florence Welch ακουγόταν από τα μεγάφωνα να απαγγέλει William Blake. Μια μείξη από 80s μαξιμαλισμό, σύγχρονη ποπ κουλτούρα, αναγεννησιακές βενετσιάνικες σιλουέτες, flatforms, αλλά και δεκάδες προσεγμένες διακοσμητικές λεπτομέρειες συνθέτουν τη συλλογή.
Το αποτέλεσμα; Μια συλλογή που ενώ δεν έχει σαφείς αναφορές σε όλη της την έκταση, μοιάζει να έχει δημιουργηθεί από τις αναμνήσεις των φαντασμάτων του Hollywood. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ένα από τα βραδινά φορέματά της είχε κεντημένες τις λέξεις “Hollywood Forever Cemetery”. Ο “έρωτας” σε όλες τις γλώσσες κοσμεί μια oversized λευκή γούνα ενώ ο αιγυπτιο-ελληνικός θεός του Κάτω Κόσμου Σέραπις βρίσκει κεντημένο το όνομά του στο πίσω μέρος ενός ναυτικού γιακά. Την ίδια στιγμή, λάμψη, κρόσσια, βολάν, εντυπωσιακά κεντήματα, λαμέ και μπροκάρ υφάσματα κρατούν το αντίβαρο στις… δυσοίωνες λεπτομέρειες.

Check Also

Ο Απόλυτος Gadget Κουμπαράς που μετράει τα χρήματα….

Αποταμιεύστε όλα σας τα νομίσματα στον Απόλυτο Gadget Κουμπαρά! Ο μηχανισμός αυτόματου υπολογισμού δεν θα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *