Αρχική / ----------SLIDER / Πόσο συχνό είναι το sexting στα παντρεμένα ζευγάρια;


Πόσο συχνό είναι το sexting στα παντρεμένα ζευγάρια;

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα παντρεμένα ζευγάρια χρησιμοποιούν την αποστολή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου, το επονομαζόμενο sexting. Οι παντρεμένοι, όμως, αναφέρουν το sexting σε σημαντικά μικρότερη συχνότητα από τους νεαρούς ενήλικες, ενώ παράλληλα, προτιμούν στην ανταλλαγή οικείων μηνυμάτων και όχι τόσο την αποστολή γυμνών ή ημίγυμνων φωτογραφιών.Η νέα μελέτη λοιπόν που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό με τίτλο « Sexting στα παντρεμένα ζευγάρια: ποιοι το κάνουν και αν αυτοί που το κάνουν είναι περισσότερο ευτυχισμένοι», είχε ως σκοπό να εξετάσει περεταίρω το σύνδεσμο ανάμεσα στο sexting και την ικανοποίηση ή την αμφιθυμία που προέρχεται από τη σχέση. Οι ερευνητές, επίσης, επισήμαναν συγκεκριμένα τη διάκριση ανάμεσα στα αισθησιακά μηνύματα και την αποστολή σεξουαλικών φωτογραφιών ως προς την επίδραση τους στην ποιότητα της σχέσης, όπως αυτή είναι αντιληπτή από τους άνδρες, σε σύγκριση με την αντίληψη των γυναικών, οι οποίες μπορεί να έχουν χαμηλά ή υψηλά επίπεδα άγχους, προσκόλλησης ή αποφυγής.
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει πως το sexting μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπευτικό μέσο για τα παντρεμένα ζευγάρια με σκοπό την τόνωση της οικειότητας. Η νέα μελέτη όμως, επισημαίνει ότι το sexting μπορεί ακόμα να γίνεται αντιληπτό σαν ένα εργαλείο για αυτούς που νιώθουν λιγότερο ασφαλείς μέσα στη σχέση.

Check Also

Είναι το κάπνισμα πάλι στιλάτο; Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα τσιγάρα γίνονται τάση στις πασαρέλες….

Είναι μια πραγματικότητα. Παρά την πολυετή εκστρατεία κατά του καπνίσματος, φαίνεται ότι τα τσιγάρα ανακτούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *