Αρχική / ----SLIDER / Ομορφιά σημαίνει υγεία….


Ομορφιά σημαίνει υγεία….

Τι πρέπει λοιπόν εμείς να προσέξουμε για να έχουμε ένα όμορφο και λαμπερό δέρμα, εκτός της εξωτερικής περιποίησης;
Ας το δούμε όμως από την άποψη της υγείας, αφού για να έχουμε ένα αισθητικό αποτέλεσμα προηγείται να είμαστε σε καλή κατάσταση υγείας αν όχι σε άριστη.Το δέρμα μας τις περισσότερες φορές είναι ο δείκτης αυτής της κατάστασης. Όταν συμβαίνει κάτι στο σώμα μας προσπαθεί ο οργανισμός μας να μας ειδοποιήσει μέσω του δέρματός μας. Άρα ένα όμορφο και υγιές δέρμα αποδεικνλυει καο έναν ισορροπημένο οργανισμό.
Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε εμείς για να έχουμε ένα όμορφο καο λαμπερό δέρμα εκτός της εξωτερικής περιποίησης;
Σαφώς δύο σοβαρά θέματα, την διατροφή και την αποτοξίνωση. Σχεδόν όλες οι τροφές που καταναλώνουμε δεν περιέχουν τα θρεπτικά συστατικάπου έπρεπε να μας παρέχουν, γι΄αυτό προτιμούμε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, επιπλέουν μας επιβαρύνουν με τοξίνες που περέχουν, τις οποίες δεχόμαστε και από το περιβάλλον που ζούμε, το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε και το άγχος της καθημερινότητας. Αν δεν μπορούμε να αποτοξινωθούμε αποτελεσματικά τότε εκτός των ασθενειών που θα προκύψουν στον οργανισμό μας, το δέρμα μας θα χάσει τη λάμψη του , τη σφριγγιλότητά του, την ικανότητα ανταλλαγής με το περιβάλλον, δηλαδή να απορροφά και να αποβάλλει ουσίες γιατί απλά θα έχουν μπλοκάρει οι λειτουργίες του.
Το υγιές δέρμα δεν είναι ποτέ γηρασμένο, αυτό σημαίνει σωστή διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, καλό πεπτικό σύστημα και καλή κατάσταση του ήπατος όπου θεωρείται ο χημικός εγκέφαλος του σώματός μας.
Κατά τη διάρκεια της χωής μας καταναλώνουμε περίπου 100 τόνους τροφών. Από αυτές θα περάσουν σαν θρεπτικά στοιχεία μόνο αυτά που πρέπει, και αυτή την υποχρέωση την αναλαμβάνει το ανοσολογικό μας σύστημα με κάποια κύτταρα “φύλακες” που διαθέτει κατά μήκος όλου του πεπτικού σωλήνα. Όταν αυτοί οι “φύλακες” παύουν να λειτουργούν εμείς αρρωσταίνουμε γιατί αυτόματα έχουμε ένα ανοσολογικό σύστημα μειωμένης αντίστασης, οπότε εμφανίζονται διάφορες μορφές αλλεργίας, εκζέματα στο δέρμα μας, φλεγμονές αλλά και εσωτερικά προβλήματα του σώματος. Όμως τι είναι αυτό που καταστρέφει το ανοσολογικό μας σύστημα , δηλαδή την άμυνα του σώματός μας; Το στρες, που μετατρέπεται σε μόνιμο άγχος εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η χρήση αντιβιοτικών και αντιφλεγμονωδών, καθώς και το αλκοόλ.
Κάθε φορά που αγχωνόμαστε ο οργανισμός μας καταβάλλει μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας, δηλαδή σπαταλά μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και γλυκόζης με στόχο να αντιμετωπίσει την κατάσταση του άγχους. Το αποτέλεσμα είναι να μην γίνονται ομαλά οι υπόλοιπες διεργασίες του σώματος όπως η πέψη και η άμυνα, αφού έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα ενέργειας για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση συναγερμού αυτή που ονομάζουμε στρες. Έτσι πέφτοντας η άμυνα ο οργανισμός μας είναι ανοχύρωτος έναντι των μικροβίων. Ακόμη τα τοιχώματα του πεπτικού σωλήνα γίνονται διαπερατά και περνούν ουσίες που δεν επιτρέπεται να περάσουν και είναι τοξικές. Ο οργανισμός προσπαθεί να τις αποβάλλει και εργάζεται εντατικά το ήπαρ όπου αν είναι “κουρασμένο” θα δυσλειτουργεί. Παρουσιάζονται τότε αρκετά προβλήματα, όπως κόπωση, πονοκέφαλος, φλεγμονές, μυαλγίες, προβλήματα όρασης, κακή κατάσταση του δέρματος κ.α.
Ακόμη εάν σημαντικός παράγοντας είναι η πέψη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είμαστε μονάχα ότι τρώμε αλλά και ότι χωνεύουμε και απορροφά ο οργανισμός μας ως θρεπτικό στοιχείο. Κάθε ημέρα παράγει το στομάχι μας 10 λίτρα πεπτικών υγρών για να γίνει η διαδικασία της πέψης, διαφορετικά έχουμε στομαχικές ενοχλήσεις και αντί να τρέφεται ο οργανισμός μας, τοξινώνεται. Γι΄αυτό μασάμε αργά, καλά και μικρά γεύματα. Στον πεπτικό σωλήνα έχουμε 300 είδη βακτηριδίων που ζυγίζουν περίπου 1,5 κιλό και που είναι απαραίτητα για την υγεία και την ζωτικότητά μας.
Πολλά δερματικά προβλήματα όπως ακμή, ψωρίαση και άλλα, προέρχονται από την ανισορροπία αυτών των φιλικών βακτηριδίων και την έντονη τοξίνωση του οργανισμού ή την ανικανότητα του να αποτοξινωθεί.
Πηγή :oikologoi

Check Also

Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος – Ερωτευμένη ξανά δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη

Νέα σελίδα στη ζωή της γύρισε η Χριστίνα Ψάλτη, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *