Αρχική / ----SLIDER / Ρύζι με κρασάτες σουπιές…..


Ρύζι με κρασάτες σουπιές…..

Από τα πιάτα που δεν είναι ανάγκη να είναι νηστεία, δεν είναι μόνον καλοκαιρινό, τρώγεται όλες τις εποχές και αρέσει σε όλη την οικογένεια…

 

Υλικά…
1 κιλό σουπιές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 – 3 σκελίδες σκόρδο σε χοντρό τρίφτη
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
1 μικρό ματσάκι άνιθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ρύζι για πιλάφι
2 ποτήρια ζεστό νερό
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση…
Καθαρίζουμε τις σουπιές, βγάζοντας το δέρμα, τη σακούλα με το μελάνι, το κόκαλο και τις δαγκάνες ή διαλέγουμε έτοιμες κατεψυγμένες ,καθαρισμένες  σουπιές
Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε κομμάτια
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις σουπιές και τις ροδίζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε το κρασί σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ¼  ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
Στο φαγητό που βράζει προσθέτουμε  το ζεστό νερό,  το ρύζι και αλατοπιπερόνουμε.  Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και, όταν αρχίσει να μαλακώνει το ρύζι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο ή μάραθο και  βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι.
Σε 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το φαγητό, ανακατεύουμε ξανά για να πιει όλα υγρά το ρύζι.
Προσοχή, όταν ρίξουμε το ρύζι, ανακατεύουμε πλέον με πιρούνι, ποτέ με κουτάλι για να μείνει το ρύζι σπυρωτό.

 

Check Also

Εξοικονόμησε χρήματα μειώνοντας τις σπατάλες……

Αν η ζωή είναι ένα διαρκές ταξίδι μάθησης, τότε οι καθημερινές μας συνήθειες είναι ένας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *