Αρχική / ----------SLIDER / Πότε κάνουν σεξ οι έφηβοι “του σήμερα”;


Πότε κάνουν σεξ οι έφηβοι “του σήμερα”;

Ολοένα και περισσότεροι έφηβοι βιάζονται να νιώσουν τα πρώτα σημάδια του έρωτα, για αυτό και ψάχνουν σύντροφο προκειμένου να νιώσουν τα συναισθήματα που προκαλούνται αλλά και τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους.
Νέα στοιχεία από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων, Αγία Σοφία δείχνουν ότι σε δείγμα 529 εφήβων της Αττικής διαπιστώθηκε από τα στατιστικά ότι οι ηλικίες που κάνουν οι έφηβοι σεξ, ολοένα και μικραίνουν.Πιο αναλυτικά, η έρευνα αποκαλύπτει ότι το 20% μέχρι τα 16 χρόνια έχει ξεκινήσει την σεξουαλική ζωή τους! Μάλιστα το 44,3% ξεκίνησε στην ηλικία των 14 ετών , το 33% στα 15 ενώ το ποσοστό είναι μικρότερο στα 16 (2,3%) έναντι των 12 και 13 ετών (5,7% και 10,2% αντίστοιχα)!
Γι’ αυτό λοιπόν καλό είναι οι γονείς να έχουν κατά νου πως η σεξουαλικότητα δεν είναι θέμα «ταμπού». Καλό είναι να επικοινωνούν με τα παιδιά τους και να συζητούν, άλλωστε κι οι ίδιοι έχουν περάσει αντίστοιχες καταστάσεις.
Οι έφηβοι νιώθουν πως κάνοντας σεξ οδηγούνται στην ολοκλήρωση της ταυτότητας τους, περνούν στον κόσμο των ενηλίκων, νιώθουν κι αναγνωρίζουν άλλα σημάδια.
Αν οι αρχές που έχουν υιοθετήσει τα παιδιά έχουν «γερές βάσεις και θεμέλια» τότε οι γονείς όχι μόνο δεν πρέπει να φοβούνται τίποτε αλλά πρέπει να συνεχίζουν να συμβουλεύουν τα παιδιά τους δείχνοντας εμπιστοσύνη σε αυτά.

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js