Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Πως θα προστατεύσεις τα χέρια σου από το συχνό πλύσιμο…..


Πως θα προστατεύσεις τα χέρια σου από το συχνό πλύσιμο…..

Το συνεχόμενο πλύσιμο μπορεί να απομακρύνει τα μικρόβια, προκαλεί όμως και ζημιές στο δέρμα των χεριών σου. Δες πώς θα τα προστατεύσεις.

Θα το έχεις σίγουρα παρατηρήσει. Τα χέρια σου με τόσο πλύσιμο θυμίζουν γυαλόχαρτο. Δες τι μπορείς να κάνεις για να τα φροντίσεις όπως τους αρμόζει.

 

Πλύνετε με χλιαρό νερό

Το χλιαρό νερό είναι καλύτερο από το ζεστό. Το ζεστό νερό ξεραίνει τα χέρια απομακρύνοντας τα απαραίτητα φυσικά έλαια τις επιδερμίδας και επίσης δεν φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των μικροβίων.
Χρησιμοποίησε ενυδατικό σαπούνι

Όσο πιο ενυδατικό το σαπούνι, τόσο καλύτερο για την επιδερμίδα των χεριών σου. Προτίμησε σαπούνια με συστατικά όπως η γλυκερίνη και η λανολίνη και απόφυγε τις μπάρες σαπουνιών. Τα συστατικά που τα αποτελούν έχουν συνήθως υψηλό pH, το οποίο προκαλεί περιττή ξηρότητα. Τα κρεμοσάπουνα είναι γενικά πιο φιλικά προς την επιδερμίδα. Ανεξάρτητα από το είδος πάντως, φρόντισε να μην τα τρίβεις πολύ έντονα.

 

Βάζε ενυδατική κρέμα

Όταν το νερό δεν «κολλήσει» στο δέρμα μετά το πλύσιμο, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα. Ο λόγος είναι πως δρα σαν μαγνήτης και τραβά το νερό από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και εξατμίζεται στον ξηρό αέρα. Για να το αποφύγεις, φρόντισε να βάλεις αμέσως μετά το πλύσιμο μια κρέμα χεριών, ακόμα και σε λεπτή στρώση.
Βάλε γάντια

Για ακόμα καλύτερη ενυδάτωση, οι ειδικοί συνιστούν να μουλιάσεις τα χέρια σου σε καθαρό νερό για πέντε λεπτά μετά το πλύσιμο, να βάλεις ενυδατική και μετά να φορέσεις γάντια για 1-2 ώρες. Έτσι θα εξασφαλίσεις ότι θα ενυδατωθούν σωστά. Αν τα χέρια σου είναι υπερβολικά ξερά, τότε οι ειδικοί συνιστούν να φορέσεις βαμβακερά γάντια όλο το βράδυ. Κάτι σαν μάσκα προσώπου ένα πράγμα.

 

Και βαζελίνη

Αν έχεις δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα ή ψωρίαση και το δέρμα σου γίνεται ολοένα και πιο ξηρό ή σκίζεται, τότε η εφαρμογή βαζελίνης απευθείας στα σημεία που πάσχουν θα απαλύνει την ενόχληση και θα προστατεύσει το σημείο από περαιτέρω ζημιά.
Αντικατέστησε το σαπούνι με αντισηπτικό χεριών

Αν τα χέρια σου είναι υπερβολικά ξεραμένα για να τα πλύνεις μπορείς προσωρινά να χρησιμοποιήσεις αντισηπτικό χεριών. Είναι μια καλή επιλογή για να περιορίσεις το πλύσιμο μέχρι το δέρμα να επανέλθει. Όμως όχι πριν το φαγητό, πριν πας στο μπάνιο ή όταν τα χέρια σου είναι πολύ λερωμένα. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να τα πλύνεις.

Check Also

Τα 4 ζώδια που είναι γεννημένοι ηγέτες ….

Τα ζώδια που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και είναι γεννημένοι ηγέτες είναι τέσσερα. Eίναι παθιασμένα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *