Αρχική / ----SLIDER / Πλαστική σακούλα τέλος -ωραίες shopping bags για να την αντικαταστήσεις


Πλαστική σακούλα τέλος -ωραίες shopping bags για να την αντικαταστήσεις

Το ξέρουμε ότι η πλαστική σακούλα βλάπτει το περιβάλλον και η χρήση της είναι μια κακή συνήθεια.
Σίγουρα έχουμε πέσει επάνω σε κάποιο ντοκιμαντέρ που τονίζει ότι η πλαστική σακούλα είναι ένα υλικό το οποίο θα χρειαστεί από 400 έως 1000 χρόνια για να αποσυντεθεί. διαβάστε παρακάτω…
Και λόγω της επικαιρότητας που θέλει πλέον την πλαστική σακούλα να χρεώνεται σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και εμπορικά καταστήματα, θα έχετε επίσης ενημερωθεί πως στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε 60 εκατομμύρια κιλά πλαστικής σακούλας το χρόνο.

Μόνο το 2015 στην Ελλάδα, η ετήσια κατανάλωση πλαστικών σακουλών ήταν μεταξύ 242 και 363 τεμαχίων ανά άτομο, ενώ το 2010 σ’ ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δισ. πλαστικές σακούλες.
Πρόκειται για έναν τεράστιο όγκο που μολύνει το περιβάλλον μας σε θάλασσα και στεριά. Σύμφωνα με την Greenpeace έως το 2050 το βάρος των πλαστικών αποβλήτων στους ωκεανούς θα ξεπεράσει το βάρος των ψαριών.
Τότε γιατί κάποιοι παραπονιούνται και γκρινιάζουν;
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας πιάνει πανικός, ούτε να μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Σεβόμαστε το περιβάλλον και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το προστατέψουμε.
Οι οικολογικές οργανώσεις μας προειδοποιούν: «Η ανεξέλεγκτη χρήση της πλαστικής σακούλας, όπως και των υπόλοιπων πλαστικών, απειλεί να βάλει βόμβα στα θεμέλια του οικοσυστήματος και της ζωής μας, μετατρέποντας μια σημαντική ανακάλυψη σε εφιάλτη».

Το καλύτερο είναι, όταν βγαίνεις για ψώνια, να έχεις μαζί σου μια επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα ή ένα διχτάκι. Μπορούμε να εκμηδενίσουμε την ανάγκη πλαστικής σακούλας χρησιμοποιώντας επαναχρησιμοποιήσιμες οικολογικές τσάντες.

Αυτές μπορεί να είναι είτε διχτάκι για ψώνια που χρησιμοποιούσαν οι παλιότεροι, που τώρα είναι από βαμβακερές δηλαδή από 100% οργανικό υλικό, είτε τσάντες από επαναχρησιμοποιούμενο υλικό με διάφορα σχέδια.
Κάνοντας χρήση των οικολογικών τσαντών μπορείτε να γλυτώσετε 20-25 πλαστικές σακούλες την εβδομάδα. Σκεφτείτε που χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες στο εμπορικό κέντρο, στο σούπερ μάρκετ, στο φαρμακείο, στον μανάβη, στον μπακάλη, στο περίπτερο, στο φαγητό και σε άλλες πολλές αγορές.
Δημιουργήστε την συνήθεια χρήσης οικολογικών τσαντών στην καθημερινότητά σας και βοηθήστε με αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον και την τσέπη σας.
Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές δεν θα πληρώνουν τις πλαστικές σακούλες σε περίπτερα και λαϊκές αγορές, ενώ εξαιρούνται και οι σακούλες που υπάρχουν στα οπωροκηπευτικά στα σούπερ μάρκετ.
Πηγή:bovary

Check Also

Οι τροφές που κάνουν το σώμα μας να μυρίζει άσχημα

Ένα από τα πράγματα που επηρεάζει τη μυρωδιά του σώματός μας είναι η διατροφή μας. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *