Χειμώνας και η διατροφή αλλάζει. Είναι η εποχή του λαχανοντολμά μια και το λάχανο γίνεται νοστιμότατο όταν πέσει το πρώτο χιόνι, “βεντέτες του Χειμώνα” η κρεατόσουπα με μοσχάρι και λαχανικά, η κοτόσουπα, η φασολάδα, το εθνικό μας όσπριο, το φρικασέ με μανιτάρια και το δίδυμο μπρόκολο – κουνουπίδι.
Σήμερα προτείνω ένα απλό δευτεριάτικο φαγητό αποτοξίνωσις από κρεατάκια και ατασθαλίες κυριακάτικες .
Πέννες με Μπρόκολο το φούρνο….
Υλικά
500 γρ Πέννες
1 μέτριο μπρόκολο
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
1κουταλιά λάδι
100 γρ lurpak
Εάν θέλετε κάποια αλλαγή μπορείτε να αντικαταστήσετε
το τριμμένο τυρί με χοντροκομμένη φέτα.
Εκτέλεση
Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε για 10 λεπτά τις πέννες. Στο ίδιο νερό (προσθέτουμε αν χρειάζεται), βράζουμε για 10 λεπτά τις πέννες.
Σε ένα πυρέξ ή ταψί ρίχνουμε το λάδι αλείφοντας καλά το σκεύος και στα πλάγια, ρίχνουμε τις σουρωμένες πέννες, μια κούπα νερό από το ζουμί που τις βράσαμε, το τεμαχισμένο σε κομμάτια μπρόκολο, το βούτυρο και το μισό σχεδόν τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τις γεύσεις μας και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε θερμασμένο φούρνο περίπου 20 λεπτά να γραντιναριστεί. Είναι μια συνταγή που θα φέρει στη διατροφή του παιδιού σας το μπρόκολο που δεν θέλει ούτε να το μυρίσει. Σας μιλάω εκ πείρας μια και η αγαπημένη μου ανιψιά, η Μάνια, το ζητάει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και ω του θαύματος, εάν μείνει το τρώει και την επόμενη μέρα … αδιαμαρτύρητα.