Αρχική / ----------SLIDER / Ο Νίκολας Κέιτζ γίνεται ένας διαφορετικός Δράκουλας -Με πολύ χιούμορ και ανατρεπτική διάθεση ….


Ο Νίκολας Κέιτζ γίνεται ένας διαφορετικός Δράκουλας -Με πολύ χιούμορ και ανατρεπτική διάθεση ….

Το Vampire’s Kiss = Έρωτας με την πρώτη δαγκωνιά, είναι μια αμερικανική μαύρη κωμωδία τρόμου του 1988 σε σκηνοθεσία Robert Bierman και σενάριο Joseph Minion. Με πρωταγωνιστές τους Nicolas Cage, María Conchita Alonso, Jennifer Beals και Elizabeth Ashley, η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός λογοτεχνικού πράκτορα που ερωτεύεται ένα βαμπίρ.

Έχοντας στο μυαλό του ένα από τα πρώτα του κινηματογραφικα έργα, επιστρέφει ξανά στη σκοτεινή ιστορία του Δράκουλα μετά από 35 χρόνια ο Νίκολας Κέιτζ ως Δράκουλας.Ρένφιλντ (Renfield)
Σκηνοθεσία: Κρις ΜακΚέι
Παίζουν: Νίκολας Χουλτ, Νίκολας Κέιτζ, Οκουαφίνα
Περίληψη: Η ιστορία του αιμοδιψή Δράκουλα από τη μεριά του υπάκουου βοηθού του, Ρένφιλντ, ο οποίος ύστερα από χρόνια που φέρει εις πέρας κάθε τρελή επιθυμία του Κόμη. αποφασίζει επιτέλους να ανεξαρτητοποιηθεί.
Γκορ παρωδία της κλασικής ιστορίας του Κόμη Δράκουλα με τον Νικόλας Κέιτζ.
Ο Ρένφιλντ, ένας νεαρός δικηγόρος, αναγκάζεται να υπηρετεί με το ζόρι τον Άρχοντα του Σκότους, προμηθεύοντας την τροφή του. Οι δυο τους αναπτύσσουν μία τοξική σχέση, από την οποία ο νεαρός προσπαθεί να αποκοπεί-στην πρώτη σκηνή μάλιστα τον βλέπουμε σε ψυχαθερπευτική ομάδα. Όμως ο αφέντης του, ο Κόμης Δράκουλας, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος με αυτή την απόφαση.


Αντ’ αυτού αναζητάει εφηβικό αίμα για να βάλει μπροστά το τρομακτικό του σχέδιο, που θα καταστρέψει την ανθρωπότητα. Έτσι. ο Ρενφιλντ μαζί με την αστυνομικό Ρεμπέκα, η οποία τα έχει βάλει με το οργανωμένο έγκλημα της πόλης, πρέπει να κάνει τα πάντα με τις δυνάμεις που έχει και αυτός αποκτήσει, για να σώσει τον κόσμο και να βρει την ηρεμία του.

 

Η ιστορία του κόμη Δράκουλα μετράει πάνω από 500 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές μεταφορές, ο αλλά ο Κρίστιαν ΜακΚέι («the Lego Batman movie») με τη συνδρομή του Ρόμπερτ Κέρκμαν ( «The Walking Dead»), που έχει εμπνευστεί το συνοριακό plot, τη μεταφέρει στη Νέα Ορλεάνη, ανανεώνοντας την με στοιχεία παρωδίας και σπλατεριάς. Με αισθητική που παραπέμπει σε κόμικ, έξυπνες ατάκες και γκροτεσκ διάθεση, παραδίδει μία διαφορετική χαβαλεδιάρικη εκδοχή, που τελικά δεν γίνεται όσο cult θα ήθελε και δεν καταφέρνει μέχρι τέλος να κρατήσει το ενδιαφέρον. Πάντως, ο Νίκολας Κέιτζ στον ρόλο του Δράκουλα- να, μία επιλογή που σίγουρα θα ενέκρινε και ο θείος Φράνσις Φορντ Κόπολα- είναι απολαυστικός και μαζί με τον Nίκολς Χουλτ φτιάχνουν ένα ιδανικό τοξικό δίδυμο με τις σκηνές τους να είναι το καλύτερο στοιχείο της ταινίας.


Check Also

Παράδεισος Κυριών: Έτσι θα μάθει η Αμαλία ποια είναι η μητέρα της…..

Κι όμως, η μεγάλη στιγμή της αποκάλυψης, πλησιάζει. Φαίνεται πως η Αμαλία θα μάθει την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *