Αρχική / ----------SLIDER / ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΛΛΑΡΑΣ: “Μυρίστε το ψάρι πριν το αγοράσετε ή πριν το φάτε”…. λέει ο λαός


ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΛΛΑΡΑΣ: “Μυρίστε το ψάρι πριν το αγοράσετε ή πριν το φάτε”…. λέει ο λαός

Το ψάρι αποτελεί μια πολύτιμη και απαραίτητη διατροφική αξία, για μικρούς και μεγάλους. Είτε πρόκειται για άπαχα ψάρια (πέρκα, γλώσσα, μπακαλιάρος, λαβράκι) είτε για λιπαρά ψάρια (σαρδέλες, τόνος, σολομός, σκουμπρί, τσιπούρα, ξιφίας, πέστροφα), ως τροφή, τα ψάρια πρέπει να περιλαμβάνονται στην διατροφική αλυσίδα μας, αφού αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Το θέμα σήμερα είναι ζοφερό λόγω πετρελαιοκηλίδας.

Εμείς μιλήσαμε με τον ιδρυτή της βραβευμένης για την τυποποίηση και συσκευασία αλιευτικών προϊόντων Eurotrop, κ. Άγγελο Μπελλάρα, με την ευκαιρία του ανοίγματος της νέας του επιχείρησης «Κόκκινο ψαράκι», που διαθέτει φρέσκα ψάρια προς αγορά για το σπίτι, ή για κατανάλωση στο χώρο του. Εντυπωσιαστήκαμε απ το πάντρεμα απλού χώρου,  γκουρμέ παρουσίασης και  εξαιρετικής τιμής και θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για το concept

Μετά τον «πανικό», αν μου επιτρέπεται να πω των καναλιών, για την ζημιά που προκάλεσε η πετρελαιοκηλίδα έχετε και κάποια αμφισβήτηση για τα προϊόντα σας από τους ανθρώπους που σας προτιμούν;
-Αυτό που «χτίσαμε» με τους πελάτες – φίλους μας είναι βασισμένο στην εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα έχει αρκετές θάλασσες ικανές να παράγουν τόσο ψάρι που δεν το φαντάζεστε. Είμαστε μια θαλασσινή χώρα που, δυσανάλογα, καταναλώνουμε περισσότερο κρέας απ’ ότι ψάρι

Προφανώς λόγω τιμής…

– Δεν ισχύει. Το ψάρι είναι φθηνότερο και πολύ πιο ωφέλιμο με τα μέταλλα και τις βιταμίνες που περιέχει, αφήστε που είναι ιδανικό και για δίαιτα. Μια σαρδέλα κάνει 6ευρώ  στα εστιατόρια. Πού τρως με τόσο λίγα λεφτά φαγητό αρίστης ποιότητας; Επίσης, ο εναλλακτικός τρόπος που προτείνουμε, πείθει και τα παιδιά ν αγαπήσουν αυτή την πολύτιμη τροφή. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι παιδίατροι ξεκινάνε να προτείνουν μπακαλιάρο, όταν σταματήσει να τρέφεται με κρέμες..

Κι αμέσως μετά ξεκινάνε οι αμφιβόλου ποιότητας τηγανητές πατάτες και τα πιτόγυρα…

-Η δύναμη της συνήθειας. Και έλλειψη φαντασίας. Στα παιδιά που δεν τρώνε ψάρι, παρουσιάζουμε ένα φιλέτο ψαριού με τα φρεσκοκομμένα λαχανικά του κι έτσι τρώει κάτι απείρως πιο ωφέλιμο αλλά και έξυπνα παρουσιασμένο. Όλη η Ευρώπη στατιστικά, τρώει 4-5 φορές περισσότερο ψάρι συγκριτικά μ’ εμάς.

Πώς καταλαβαίνουμε το φρέσκο ψάρι;

– Έχει γυαλιστερή όψη, ενιαία φόρμα…

Εμείς ξέρουμε ότι φρέσκο θεωρείται το λυγισμένο..

-Αυτό είναι μια τεχνική με σοκ πάγου σε μπανιέρα με παγωμένο νερό. Η ενιαία φόρμα δείχνει ότι το ψάρι δεν έχει ταλαιπωρηθεί από μετακινήσεις. Το μάτι του φρέσκου ψαριού, πρέπει να γυαλίζει. Επίσης, αυτό με το πάτημα…είναι μύθος.

Ποιό ψάρι είναι το πιο ωφέλιμο;

-Το πιο φρέσκο! Γενικά τα μικρά ψαράκια γιατί, έχουν λιγότερη συγκέντρωση βαρέων μετάλλων πχ υδράργυρο και ότι άλλο ρυπαίνει τη θάλασσα.

Παρατηρούμε τελευταία αρκετά ψαράδικα να διανέμουν το προϊόν ή να διαθέτουν τραπέζια για κατανάλωσή του στο χώρο τους, αμφότερα σε πολύ συμφέρουσα τιμή και καλή ποιότητα.  Είναι νέα μόδα;

-Είναι απλά η ζήτηση. Έρευνες δείχνουν ότι ο χρόνος των ανθρώπων όλο και περιορίζεται. Κυρίως της νοικοκυράς, αφού η γυναίκα ασχολείται με άπειρα πράγματα..

Ίσως περισσότερο απ τον άνδρα…

-Αναμφίβολα. Αυτό λοιπόν την οδηγεί στην αναζήτηση έτοιμου σπιτικού φαγητού, σε καλή τιμή, για την διατροφή της οικογένειάς της. Ευρωπαϊκά ινστιτούτα χρηματοδοτούν την έρευνα σε μεγάλες εταιρείες τροφίμων, ώστε να μπορούν να παράγουν καλό σπιτικό φαγητό, με αγνές πρώτες ύλες και καλή τιμή. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, λόγω της αύξησης των καρδιακών νοσημάτων, οδηγούνται στην αναζήτηση εναλλακτικής τροφής. Ύστερα, είναι και ο χρόνος παράδοσης. Απ τη στιγμή της παραγγελίας ως την παραλαβή, περνάνε μόλις 35-40′, όσο κι ο μέσος όρος κάθε παραγγελίας. Η νοστιμιά και τα οφέλη όμως, είναι διαφορετικά!

Πότε ανοίξατε και πού διανέμετε;

-Ξεκινήσαμε στις 27 Φεβρουαρίου και διανέμουμε στα νότια προάστια. Θα προτιμούσαμε φυσικά να δούμε κάθε πελάτη από κοντά, να δείτε τα προϊόντα και την ομάδα μας. Συνεργαζόμαστε με τον Βαγγέλη Τσιμένη που έχει δουλέψει στο Πεντελικόν, στο Spuntino, στο Platis catering και σ ένα απ’ τα καλύτερα εστιατόρια ψαριού της Τοσκάνης και με τον Κωνσταντίνο Γκόγιαννο που δούλεψε στο vive mar της Βούλας αλλά και στην Σπονδή.

Ακούγοντας τα ονόματά τους, θα ήθελα να ξέρω και τις τιμές που πληρώνει κανείς εδώ…

-Από 5ευρώ το άτομο. Θέλαμε να κάνουμε έναν χώρο φιλικό στον πελάτη και στην τσέπη του και ταυτόχρονα να του παρουσιάζουμε πιάτα με άψογη πρώτη ύλη αλλά και όμορφη εμφάνιση. Κάποια πράγματα θέλουν φαντασία, όχι λεφτά!

Καλή επιτυχία λοιπόν στις γευστικές αναζητήσεις και κρατάω το γνωμικό σας πως «Είμαστε μια θαλασσινή χώρα που, δυσανάλογα, καταναλώνουμε περισσότερο κρέας απ’ ότι ψάρι»

info: Το κόκκινο ψαράκι (sea food project) Αγίου Ιωάννη Ρέντη 82, Αγ.Ι.Ρέντης, τηλ. 2104838650

Check Also

Όλγα Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»

Στην γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων αναφέρεται με ανακοίνωση της η αντιπρόεδρος …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *