Μουχαλεμπία ή μαλεμπί: Το αρωματικό, δροσερό γλυκό από τον Λίβανο που θα σας κατακτήσει με την υπέροχη κρέμα του. Είναι, εύκολο, γίνεται γρήγορα και οικονομικά. Μόλις παγώσει στο ψυγείο, το σερβίρετε με ροδόνερο, φυστίκια Αιγίνης κι αν θέλετε με φρούτα.
Υλικά για 6 άτομα
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
- λίγο ροδόνερο
- ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
- φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Τρόπος παρασκευής
- Βάζουµε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουµε πολύ καλά µε το σύρµα, μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ να λιώσει καλά.
- Στη συνέχεια, βάζουµε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας και αφήνουµε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για περίπου 8-10 λεπτά.
- Ραντίζουµε ένα ρηχό µακρόστενο ταψάκι µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες). Αδειάζουµε την ελαφριά κρέµα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει τη βάζουµε στο ψυγείο να παγώσει.
Για το σερβίρισμα: Όταν θέλουµε να σερβίρουµε, βγάζουµε ένα τετράγωνο µεγάλο κοµµάτι σε πιάτο, το ραντίζουµε µε ροδόνερο, προσθέτουµε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάµε ολόκληρα φιστίκια.
Πηγή: woman