Αρχική / ----------SLIDER / Μια 102χρονη αποκαλύπτει το μυστικό της ευτυχίας: «Αυτό κάνουν οι υγιείς και χαρούμενοι άνθρωποι που γνωρίζω…..


Μια 102χρονη αποκαλύπτει το μυστικό της ευτυχίας: «Αυτό κάνουν οι υγιείς και χαρούμενοι άνθρωποι που γνωρίζω…..

Η Γκλάρις Μακ Γκάρι έκλεισε τα 102 χρόνια και θεωρείται η «μητέρα της ολιστικής ιατρικής», σύμφωνα με το CNBC.  Είναι η συνιδρύτρια της Αμερικανικής Ολιστικής Ιατρικής Ένωσης και συγγραφέας του βιβλίου «The Well-Lived Life».

Η Γκλάρις Μακ Γκάρι ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε τον βελονισμό στις ΗΠΑ και εκπαίδευσε άλλους γιατρούς πώς να τον χρησιμοποιούν.

Η Μακ Γκάρι, μέσω του CNBC, μοιράζεται τα μυστικά για τη μακροζωία και την ευτυχία. Όπως γράφει, η ζωή είναι πολύ σύντομη για να σκέφτεστε τα ίδια και τα ίδια, ξανά και ξανά, καθώς έτσι βασανίζετε τον εαυτό σας.


«Η συνήθεια που μου έχει φέρει υγεία και ευτυχία όλα αυτά τα χρόνια είναι η ικανότητα να χτίζω τα πράγματα από την αρχή, είτε πρόκειται για μια σχέση, είτε για μια πορεία καριέρας, είτε για ένα πρότζεκτ».
Αφήστε τα πράγματα που σας ρουφούν ενέργεια

Η Μακ Γκάρι μοιράζεται το κόλπο που της έμαθε η μητέρα της για να αφήνει μακριά της όσα δεν έχουν σημασία.

«Σήκωνε απαλά τα χέρια μπροστά, έχοντας χαλαρά τα δάχτυλα και την παλάμη στραμμένη προς τα πάνω. Στη συνέχεια, τα έριχνε προς τα κάτω και πίσω και έλεγε: “Δεν έχει σημασία”».

Με αυτή την κίνηση, όπως λέει, ήταν σαν να άφηνε πίσω της ό,τι δεν λειτουργούσε και επικεντρωνόταν ξανά στα σημαντικά.

«Έχω υιοθετήσει αυτή την πρακτική εδώ και χρόνια. Αναγνώριζα κάτι που δεν με εξυπηρετούσε και άφηνα το χέρι μου, ανοίγοντας τα δάχτυλά μου με μια απαλή κίνηση για να σηματοδοτήσω την απελευθέρωσή του.

Τώρα, που η χειρονομία έχει γίνει συνειδητά, συνειδητοποιώ ότι υπάρχει μεγάλη ενδυνάμωση στο να γνωρίζω ότι κάθε φορά που παρατηρώ κάτι που έρχεται προς το μέρος μου, μπορώ να επιλέξω αν θα το δεχτώ. Και αν είναι κάτι που δεν θέλω, δίνω συνειδητά την ενέργεια πίσω, από όπου κι αν προήλθε».Πώς να εξασκηθείτε

Σύμφωνα με την Γκλάρις Μακ Γκάρι, για να λειτουργήσει καλύτερα αυτή η άσκηση χρειάζεται να σηκωθείτε και να κινηθείτε. Μπορείτε να βάλετε κάποια χαρούμενη μουσική και να περπατήσετε. Χαλαρώστε και αφήστε το σώμα σας να κινηθεί. Αν θέλετε, χορέψτε και λίγο.

Εντοπίστε αυτό που σας έχει κάνει να «κολλήσετε»

Θα μπορούσε να είναι μια φιλία, μια προσπάθεια στα επαγγελματικά, οτιδήποτε που σας μπλοκάρει.

Φανταστείτε ότι η δυσάρεστη σκέψη είναι κολλημένη στο χέρι σας.

Μπορεί να νιώσετε τη γροθιά σας να σφίγγεται. Κρατήστε και σφίξτε το χέρι σας.

Αφήστε το να φύγει

Καθώς κινείστε, κρατήστε το χέρι απλωμένο μπροστά σας, με την παλάμη προς τα πάνω και τα δάχτυλα ενωμένα. Στη συνέχεια, αφήστε το χέρι σας να πέσει προς τα κάτω και πίσω, ανοίγοντας ελαφρώς τα δάχτυλα.

Τότε, σκεφτείτε λέξεις που έχουν νόημα για εσάς, όπως το «Δεν έχει σημασία». Μόλις αισθανθείτε ότι το αφήνετε, εκτιμήστε τη νέα ροή ζωής που κινείται μέσα σας.
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξέρουν πότε είναι η ώρα να προχωρήσουν«Όλοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με τη λύπη, το ζήτημα είναι πόσο την κρατούν μέσα τους. Αν σκέφτεστε πράγματα από το παρελθόν, καθίστε μια στιγμή και σκεφτείτε: Μήπως η κατάσταση εξελίχθηκε καλά όσο ήταν δυνατό;

Αν ναι, να είστε ευγνώμονες. Μάθατε κάτι από εκείνη τη στιγμή; Αν ναι, απολαύστε αυτά που πλέον γνωρίζετε και εκφράστε τα με όποιον τρόπο μπορείτε!

Κάντε ότι μπορείτε για να αφήσετε τη λύπη σας να φύγει -συγχωρέστε τον εαυτό σας και, αν χρειαστεί, ζητήστε συγχώρεση από τους άλλους-, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε στη ζωή σας».
Πηγή:iefimerida

Check Also

Όλγα Γεροβασίλη: «Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας»

Στην γυναικοκτονία έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων αναφέρεται με ανακοίνωση της η αντιπρόεδρος …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *