Αρχική / ----SLIDER / Μανιτάρια στιφάδο…


Μανιτάρια στιφάδο…

Τώρα που πλησιάζει το Πάσχα και έχουμε απομακρυνθεί για λίγο από το κρέας ή ακόμα και για τους vegan, υπάρχουν  συνταγές, για μια καλύτερη υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.



Σήμερα σας προτείνουμε  Μανιτάρια στιφάδο

Χρειαζόμαστε:
• 1/2 κιλό κρεμμύδια μικρά για στιφάδο
• 300 γραμμάρια μανιτάρια λευκά κομμένα στα 4
• 1/2 κιλό χυμό ντομάτας
• 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
• Ελαιόλαδο
• 1 ξυλαράκι κανέλας
• 3 φύλλα δάφνης
• 5 κόκκους μπαχάρι
• 2 καρφάκια γαρύφαλλο
• 1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
• 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί ξηρό
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, ώσπου να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα και μετά ρίχνουμε μέσα την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο και τη δάφνη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το σκόρδο, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε μεσαία φωτιά για 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Σερβίρουμε με ρυζάκι ή κριθαράκι μανέστρα.



Check Also

Φθινόπωρο: Ποιες εργασίες πρέπει να γίνουν στο σπίτι;

Το φθινόπωρο έφθασε και το σπίτι μας πρέπει να βγάλει τα “καλοκαιρινά” του και να …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *