Gps Garmin Προσφορές
Αρχική / ----Υγεία και διατροφή / ΛΟΥΚΙΑ ΔΡΑΓΑΝΙΔΑΚΗ: Η διαιτολόγος μας, με καλοκαιρινές συμβουλές…


ΛΟΥΚΙΑ ΔΡΑΓΑΝΙΔΑΚΗ: Η διαιτολόγος μας, με καλοκαιρινές συμβουλές…

Το Καλοκαίρι είναι προ των πυλών και τώρα συνειδητοποιήσαμε πως παρεκτραπήκαμε λίγο κάτω από τα φαρδιά πουλόβερ του Χειμώνα, κάτι από τις πασχαλινές υπερβολές, κάτι από τα κρύα βράδια ….
Κορίτσια και αγόρια κάθε ηλικίας, όλοι φιλοδοξούμε να μπούμε στο περσινό μαγιώ ή να αγοράσουμε αυτό που δειλά δειλά προβάλει στις βιτρίνες και πώς να το κάνουμε, είναι το μαγιώ των ονείρων μας.
 Και φυσικά, τελευταία στιγμή ανακαλύπτουμε τα παραπανίσια κιλά και αποφασίζουμε δίαιτες «πείνας» για ν’ ανταπεξέλθουμε στον ανταγωνισμό της παραλίας, μια πρακτική που όλοι ξέρουμε πως δεν βοηθάει ούτε δίνει μόνιμη λύση στα περιττά κιλά.

Μια και η στήλη μας απευθύνεται μόνον σε ειδικούς, επιστρατεύσαμε την διαιτολόγο κ. Λουκία Δραγανιδάκη, απόφοιτη του τμήματος διατροφής και διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και ιδιοκτήτρια του Nutri Harmony.
-Ερώτηση: Κυρία Δραγανιδάκη, συνεργάζεστε με ψυχολόγο και γυμναστή για την επίτευξη του στόχου. Πως συνεισφέρει κάθε ειδικότητα και πως μπορούμε να επιτύχουμε μόνιμο αποτέλεσμα;

-Απάντηση: Βασική προϋπόθεση για να «διώξουμε» κιλά είναι η καθημερινή σωστή διατροφή, η άσκηση για καύση λίπους και η καλή ψυχολογία, για να μην παρατήσουμε την προσπάθεια στη μέση. Ο συνδιασμός και η συνεργασία των ειδικοτήτων, μας βοηθά να βελτιώσουμε τους δείκτες υγείας, ν’ αποκτήσουμε καλύτερη σχέση με το σώμα μας και τον εσωτερικό μας κόσμο και να έχουμε ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Το κύριο ζητούμενο είναι η αλλαγή του τρόπου διατροφής κι όχι οι συνεχείς αυξομειώσεις βάρους, που μόνο κακό κάνουν στην υγεία μας αλλά και στο σώμα.

-Ερώτηση: Θέλει αρκετό χρόνο για να φτάσει κάποιος στο επιθυμητό αποτέλεσμα γιατί το καλοκαιράκι είναι κοντά μας.

-Απάντηση: Κάθε οργανισμός αντιδρά με διαφορετικό τρόπο. Το πόσο γρήγορα θα χάσει, ή θα διώξει όπως λέω εγώ, κάποιος το περιττό λίπος εξαρτάται από αρκετους παράγοντες όπως, ο μεταβολισμός ή πιθανά προβλήματα υγείας. Το ζήτημα είναι να μάθουμε να τρώμε σωστά κι αυτό προϋποθέτει κυρίως πλούσιο πρωινό και πρόσληψη όλων των διατροφικών ομάδων.

-Ερώτηση: Μοιραία θα σας ρωτήσω για την διατροφική πυραμίδα που διαβάζουμε και στο ίντερνετ. Τι δεν πρέπει να παραλείπουμε και ποιες τροφές είναι οι πιο βασικές για τα γεύματά μας.

-Απάντηση: Δεν παραλείπουμε τίποτα. Απλά, σε κάθε γεύμα συνδυάζουμε όλες τις ομάδες τροφίμων. Υπάρχουν αρκετοί μύθοι γύρω από τους συνδυασμούς τροφίμων όπως ότι δεν πρέπει να τρώμε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες μαζί. Μα, ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται τα πάντα για να λειτουργήσει σωστά.

-Ερώτηση: Ποια είναι η άποψη σας για τα συμπληρώματα βιταμινών; Είναι απαραίτητες;

-Απάντηση: Ανάλογα τις ανάγκες κάθε οργανισμού. Το ιδανικό είναι να έχουμε ποικιλία στο τραπέζι και στη διατροφή μας. Οστόσο, αν χρειαζόμαστε κάποια ενίσχυση βιταμίνης είμαι υπέρ. Για παράδειγμα, στην εμμηνόπαυση χρειαζόμαστε ασβέστιο, βιταμίνη D. Αν ο γιατρός μας βρει ότι έχουμε έλλειψη και η διατροφή δεν προσφέρει την απαραίτητη ποσότητα σαφώς και πρέπει να πάρουμε συμπληρώματα βιταμινών.

-Ερώτηση: Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά;

-Απάντηση: Δεν συμφωνώ πως πρέπει να ασχολούμεθα με τις θερμίδες που μας αγχώνουν χωρίς λόγο. Ουσιαστικά πρέπει να μας ενδιαφέρει η επαρκής πρόσληψη όλων των αναγκαίων θρεπτικών συστατικών, το ιδανικό είναι 5 γεύματα την ημέρα, ανά 3 ώρες, σε συνδιασμό με την φυσική δραστηριότητα που προτιμά ο κάθε ένας. Στο Nutri Harmony προσπαθούμε ν’ αναδείξουμε τον καλύτερο και πιο υγιή εαυτό μας, χωρίς όμως να στερηθούμε τίποτα, ακόμα και την αγαπημένη σε όπους μας σοκλάτα ή το παγωτό που τώρα έχει την τιμητική του. Όλα αυτά φυσικά, χωρίς να πληρώσουμε μια περιουσία αφού ο ψυχολόγος και ο γυμναστής περιλαμβάνονται στην τιμή. Είμαστε εδώ ακριβώς για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων όχι να την δυσκολέψουμε. Γι αυτό και δουλεύουμε καθημερινά κατόπιν ραντεβού.

-Ερώτηση: Ευχαριστούμε κ. Δραγανιδάκη για το χρόνο σας και τις πολύτιμες συμβουλές σας.

-Απάντηση: Χαρά μου αν βοήθησα έστω και λίγο στις απορίες σας.

Λουκία Δραγανιδάκη
Διαιτολόγος
Θέμελη 2 & Ιουστινιανού (από Λ.Αλεξάνδρας 60), Αθήνα

τηλ 210 88 39 515 www.nutriharmony.gr

 

 

Check Also

Τέλεια και θρεπτικά σνακ για να πάρετε μαζί στην παραλία…..

Φτάνει πια με τα θλιβερά πατατάκια και τα πάσης φύσεως ανθυγιεινά σνακ. Δε θέλει ιδιαίτερο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *