Αρχική / ----------SLIDER / Λίστα Μετακόμισης


Λίστα Μετακόμισης

Έχει συμβεί σχεδόν σε όλους μας σε κάποια περίοδο της ζωή μας, σε κάποιους συχνότερα και στους τυχερούς λιγότερες φορές. Ναι, μιλάω για τον γολγοθά της μετακόμισης. Μπορεί αρχικά όλα να μοιάζουν ονειρικά καθώς η αλλαγή σπιτιού κρύβει έναν ενδόμυχο ενθουσιασμό για το άγνωστο. Χαρά και ανυπομονησία για το νέο σπίτι και την καινούργια γειτονιά. Αν όμως νομίζεις πως η διαδικασία θα είναι το ίδιο ιδανική πλανάσαι πλάνην οικτρά.
Όλα όμως είναι θέμα οργάνωσης! Προτού λοιπόν σε συνεπάρει ο ενθουσιασμός οργανώσου! Όσο πιο νωρίς προετοιμαστείς, τόσο το καλύτερο.
Βάλε τα πράγματα σε μια σειρά – Κάνε λίστες! Αν δεν είσαι άνθρωπος της λίστας σου προτείνω σ’ αυτή την περίπτωση να το δοκιμάσεις. Απαριθμώντας έστω τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις θα σε βοηθήσει να οργανωθείς και να κάνεις την ζωή σου ευκολότερη πριν, κατά την διάρκεια και μετά την μετακόμιση.
Κλείσε παλιούς λογαριασμούς – Ειδοποίησε τον σπιτονοικοκύρη σου έγκαιρα και αποφάσισε την ημερομηνία που θα μετακομίσεις. Μετέφερε λογαριασμούς στο καινούργιο σπίτι τακτοποιώντας κάθε γραφειοκρατική εκκρεμότητα. Φρόντισε να ενημερώσεις για την αλλαγή διεύθυνσης σημαντικές υπηρεσίες όπως τράπεζες κτλ. καθώς και προπληρωτέες συνδρομές που μπορεί να λαμβάνεις ταχυδρομικώς.
Οι καλοί οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται – Αφού έχεις αποφασίσει την ημέρα μετακόμισης μένει να βρεις τον τρόπο που θα μεταφέρεις τα πράγματα σου. Ακόμα και αν έχεις αμάξι ένα δεύτερο θα μειώσει αισθητά το πόσο χρόνο θα σου πάρει συνολικά η μετακίνηση από το ένα σπίτι στο άλλο. Οπλίσου με το καλύτερο σου χαμόγελο και επιστράτευσε τους φίλους και την οικογένεια σου, που είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν. Όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά! Ανάθεσε ευθύνες και οργάνωσε την “ομάδᔨγια μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αν πάλι προτιμήσεις ένα επαγγελματικό συνεργείο μετακόμισης φρόντισε να πάρεις προσφορές για τιμές τουλάχιστον από 2-3 διαφορετικές εταιρίες.
Tip: Την μέρα της μετακόμισης φρόντισε να έχεις λίγα μπουκαλάκια με νερό, χυμούς και σνακ για εσένα και το συνεργείο.
Επιχείρηση σκούπα – Πριν αρχίσεις το πακετάρισμα βεβαιώσου πως έχεις ξεφορτωθεί οτιδήποτε είναι χαλασμένο, άχρηστο ή περιττό. Μην κουβαλήσεις ρούχα, αντικείμενα και έπιπλα που δεν χρησιμοποιείς και δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσεις. Το ίδιο ξεκαθάρισμα κάνε σε τρόφιμα, κατανάλωσε ότι μπορείς και πέτα ότι μπορεί να έχει χαλάσει.
Tip: Μην ξεχνάς πως αντικείμενα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και τρόφιμα που δεν θες μπορείς να τα χαρίσεις ή να τα αφήσεις σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.
Πάρε κούτες! Κι άλλες κούτες – Προμηθεύσου με κούτες! Πολλές κούτες! Την εβδομάδα πριν μετακομίσεις είναι καλό να αρχίσεις σιγά σιγά να μπαίνεις στην ψυχολογία του πακεταρίσματος. Γι’ αυτό άρχισε να πακετάρεις κάθε μέρα και από κάτι, ξεκινώντας πάντα από τα λιγότερο αναγκαία. Και ναι, για αυτή την εβδομάδα το ψαλίδι και η κολλητική ταινία θα γίνουν οι καλύτεροι σου φίλοι.
Tips: Καλό θα ήταν να σημειώνεις με μαρκαδόρο τί περιέχει η κάθε κούτα και σε πιο δωμάτιο ανήκει. Για τα εύθραυστα αντικείμενα και έπιπλα, προμηθεύσου με εφημερίδες και πλαστικό με μπουρμπουλήθρες που είναι ιδανικά για προστασία.
Χαμογέλα! Μετακόμιση είναι θα περάσει – Τέλος καθάρισε το σπίτι που αφήνεις. Διασκέδασε την όλη διαδικασία γιατί αν και κουραστική κάθε μετακόμιση σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή. Και αν και λένε πως κάθε αρχή και δύσκολη, δεν παύει να είναι μια ανανέωση για σένα.
Κάνε ένα τελευταίο έλεγχο σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και αποχαιρέτα το παλιό σου σπίτι με ένα χαμόγελο προτού κλίσεις πίσω σου την πόρτα.
Πηγή : livingtogether

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js