Αρχική / ----------SLIDER / Λαχταριστή παραδοσιακή φασολάδα……


Λαχταριστή παραδοσιακή φασολάδα……

Και μπήκε πια ο Χειμώνας στη ζωή μας. Άρχισε και η εποχή της παραδοσιακής φασολάδας. Τώρα δεν είναι κάποιο μυστικό η συνταγή της απλά σας υπενθυμίζω πως την έφτιαχνε η γιαγιά σας. Επίσης θα προσθέσω το δικό μου μικρό τιπ. Τα μουλιάζω σε λεκάνη ή κατσαρόλα σε άφθονο κρύο νερό, ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 7 – 8 εκ. από βραδύς σε μια λεκάνη γεμάτη νερό και το πρωί τα στραγγίζω στο σουρωτήρι, τα ρίχνω σε βραστό νερό να πάρουν μια βράση τα ξαναστραγγίζω και συνεχίζω το μαγείρεμα. Αυτή η διαδικασία τα κάνει τη φασολάδα πιο ευκολόπεπτη και το λεμόνι την χυλώνει όσο πρέπει. Δεν αλατίζουμε τα φασόλια από την αρχή, γιατί σκληραίνουν και δεν βράζουν εύκολα. Το αλάτι το βάζουμε από το μέσον του μαγειρέματος και μετά.
Μυστικό. Το υπόλοιπο από μια φασολάδα την άλλη μέρα, αλεσμένο με λίγη πιπεριά Φλωρίνης και λίγο μανούρι, είναι εξαιρετική πρώτη ύλη για νόστιμο ντιπ για ψωμάκια και κριτσίνια.

Υλικά
500 γρ. φασόλια χοντρά
2-3 καρότα κομμένα ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κλωνάρια σέλινο ή κομμένη σε ροδέλες σελινόριζα
1/2 κόκκινη πιπεριά
200 γρ. ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. ντοματοπελτές
1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γ. μπούκοβο προαιρετικά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ σε νερό
Το πρωί ξεκινάμε το μαγείρεμα. Αφήνουμε τα φασόλια να πάρουν μια βράση και πετάμε το πρώτο νερό.
Μετά ξαναβάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε βραστό νερό για να βράσουν πιο γρήγορα. Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας προς το τέλος την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ και το χυμό λεμονιού.

Check Also

Τεστ ΠΑΠ: Στάλθηκαν τα πρώτα SMS για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Τα πρώτα SMS που ενημερώνουν τις γυναίκες που δικαιούνται δωρεάν τεστ ΠΑΠ εστάλησαν την Δευτέρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *