Όχι τι, περιμένατε μια και πλησιάζουνε γιορτές να σας προτείνω κουραμπιέδες, μελομακάρονα και τα λοιπά εορταστικά; Όχι, σήμερα θα προτείνω κάτι για τη λιγούρα των 10 π.μ. για τα παιδιά σας, για εσάς μα για όλους όσους αγαπάτε και θέλετε κάτι σπιτικό, απ’ τα χεράκια σας. Τυροκούλουρα.
Υλικά
1κιλό αλεύρι
2 κούπες χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουτ.γλυκού αλάτι
6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
1κούπα τυρί φέτα τριμμμένο
1 κούπα κασέρι τριμμένο
2 αυγά
Για την διακόσμηση:
1 κρόκο αυγού σε λίγο νεράκι χτυπημένο μαζί
Σουσάμι ή ρίγανη
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βαζουμε το χλιαρό νερό και τη μαγιά. Ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο στην άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο. Σε ένα άλλο μπωλ ενώνουμε τη φέτα με το κασέρι και τα αυγά και ανακατεύουμε να ενωθούν. Χωρίζουμε το αλεύρι σε 18 με 20 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλο. Στην άκρη βάζουμε το μείγμα τυριών και τυλίγουμε σε ρολό. Ενώνουμε τις άκρες να γίνει σαν κουλούρι στρόγγυλο. Αλείφουμε με το κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι ή ρίγανη. Ψήνουμε στους 180′ για μισή ώρα περίπου να ροδοψηθούν.