Αρχική / ----------SLIDER / ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΒΑΝΟΥ της Handibrand: Όλα άρχισαν από ένα βελονάκι κι ένα νήμα….


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΒΑΝΟΥ της Handibrand: Όλα άρχισαν από ένα βελονάκι κι ένα νήμα….

Αν θέλεις να φτιάξεις τη δική σου χειροποίητη πλεκτή τσάντα και δεν ξέρεις πώς, αυτή η συνέντευξη είναι για σένα.
Κι αν δεν περνάει εύκολα η ώρα σου είτε γιατί είσαι άνεργη, συνταξιούχος ή εργαζόμενη και θέλεις να περάσεις δημιουργικά την ώρα σου, μόλις σου βρήκαμε το τέλειο χόμπι, που εγώ δεν το περνάω για χόμπι γιατί το χρησιμοποίησα για να κόψω το τσιγάρο. Η Κατερίνα Λιβανού είναι ο ορισμός του success story κι εμείς θελήσαμε να μάθουμε λεπτομέρεις για την υπερεπιτυχημένη επιχείρησή της Handribrand

-Πώς άρχισαν όλα;
-Η επιχείρησή μου στην Αθήνα άρχισε ..με αποκέντρωση στην Κρήτη. Πριν, δούλευα σαν διοικητικό στέλεχος αφού είχα σπουδάσει το αντικείμενο και παράλληλα σπούδασα θέατρο-ενδυματολογία. Στην Κρήτη λοιπόν, δεν είχα τί να κάνω! Πόσες ρακές να πιείς; Έτσι, ξεκίνησα ν’ ασχολούμαι με την παιδική μου αγάπη, να πλέκω χειροποίητες τσάντες. Προέρχομαι και από καλλιτεχνική οικογένεια, οπότε η δημιουργία ήταν στο DNA μου. Άρχισα να πλέκω με γιαγιάδες της Κρήτης, είδα αργαλειούς, πήγα σε χωριά, Μαγεύτηκα! Συνειδητοποίησα όμως ότι δεν έχουμε υλικά. Και ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.

-Άρχισες να φτιάχνεις τα δικά σου…
-Ακριβώς. Νήματα και δερμάτινα αξεσουάρ. Έφτιαχνα τεχνικές, δημιούργησα δικά μου κομμάτια και όλα αυτά ασταμάτητα για δυο χρόνια και ολομόναχη. Έφτιαξα σελίδα στο Fb και έδινα συμβουλές. Έστελνα υλικά σ’ όλη τη χώρα και μέσα σ’ ένα χρόνο επέστρεψα στην Αθήνα. Ήταν λες και δεν έφυγα ποτέ. Διαπίστωσα πως πολύς κόσμος διψούσε για κάτι τέτοιο, διψούσε να μάθει…

-Θυμίζει κάπως το American dream…
-Mου το λένε συνέχεια. Ήρθα λοιπόν, άνοιξα το μαγαζί, άρχισα να παραδίδω δωρεάν μαθήματα και διαπιστώνω ότι η βαρκούλα μας έγινε καράβι που χωράει πολλούς ταξιδιώτες που συμμερίζονται την δημιουργική τρέλα μου. Έχουμε το e-shop, τα σεμινάρια, βίντεο μέσω youtube, τα βιβλία και βεβαίως τον σχεδιασμό των τσαντών. Να πούμε εδώ, πως τα υλικά μας είναι eco friendly, γιατί δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε κάτι που κάνει κακό στο περιβάλλον, αλλά ούτε και στα ζωάκια. Αναγκαστικά λοιπόν έγινα και επιχειρηματίας αν και με τον λογιστή και τους αριθμούς ..έχουμε θεματάκια. Καλλιτέχνης βλέπεις..

-Πιστεύω πως πάντρεψες ιδανικά τις σπουδές σου που συνδυάζουν φαντασία και πρακτικό μυαλό μαζί.
-Δεν το χα συνειδητοποιήσει, αλλά έτσι είναι

-Έχεις λοιπόν μια υγιέστατη επιχείρηση που «πετάει» σε δύσκολες εποχές. Εξαγωγές κάνετε;
-Ναι. Είχαμε συνεργασίες αρχικά με όλη την χώρα και πλέον δίνουμε και προϊόντα craft σε Ευρώπη, Αυστραλία & Αμερική.

– Η βιτρίνα έχει πολλά σχέδια με τσάντες. Είναι η λιανική σας;
-Δεν πουλάμε τσάντες, είναι δείγματα που ολοκληρώνονται απ’ την ομάδα μας. Στόχος μας είναι να φτιάξει ο καθένας τη δική του τσάντα κι αν θέλει ας την πουλήσει μετά. Ωστόσο αν έρθει κάποια με χαμόγελο και μου ζητήσει μία…θα με τουμπάρει.

-Στα σεμινάρια, έρχονται άνδρες;
-Έχουμε κάποιους που θέλουν να χαρίσουν κάτι ιδιαίτερο στην αγαπημένη τους ή συνταξιούχους που δεν θέλουν να περνάνε την ώρα τους στο καφενείο. Λίγοι, αλλά έρχονται. Μη ξεχνάμε πως το πλέξιμο συνιστάται και για λόγους υγείας. Είναι αγχολυτικό, δημιουργικό και κάνει καλό στην τσέπη.

-Έχεις εκδώσει και δύο βιβλία σχετικά με το θέμα.
-Μου το ζήτησε η εκδοτική εταιρεία αφού είδε τις εκπομπές μου στο youtube.

– Σαν παραμύθι ακούγεται όλο αυτό και πραγματικά είναι αισιόδοξο μήνυμα για όλους μας
-Δεν μου αρέσει να μιλάω για κρίση αλλά αναγκάζομαι. Η εταιρεία μας δεν ξέρει τί σημαίνουν οι λέξεις επιταγές, δάνεια, δόσεις. Πηγαίνω μέχρι εκεί που φτάνουν τα πόδια μου. Αυτά είναι τα καλά της κρίσης κι αυτά θέλουν να βλέπουν όλα τα handibrand girls. Ψηφίζουμε αισιοδοξία και δημιουργικότητα!

– Αφού ετοιμαστώ να σ’ ευχαριστήσω για το χρόνο που αφιέρωσες προκειμένου να ενημερωθούν τα κορίτσια του «γένους θηλυκού» και αφού χάθηκα μέσα στα χρώματα και τα σχέδια, θέλω να «ενταχθώ» στην ομάδα των handibrand girls τουλάχιστον για τα …. δωράκια των εορτών!
Καιρός να αρχίσουμε το μάθημα….

Check Also

Παράδεισος Κυριών: Έτσι θα μάθει η Αμαλία ποια είναι η μητέρα της…..

Κι όμως, η μεγάλη στιγμή της αποκάλυψης, πλησιάζει. Φαίνεται πως η Αμαλία θα μάθει την …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *