Αρχική / ----SLIDER / Καλαμάρι γεμιστό……..


Καλαμάρι γεμιστό……..

Εντάξει, φάγαμε, ήπιαμε , γιορτές είναι μα, βλέπουμε σαν εφιάλτη τη ζυγαριά και την ξορκίζουμε σαν καλικαντζαράκι. Όμως, δεν είναι θέμα δίαιτας το να απομακρυνθούμε λίγο από τα κρεατικά και να συνεχίσουμε να τρώμε, για λίγο ακόμα, μεζεδάκια για τσιπουροκαταστάσεις και… βλέπουμε!
Για σήμερα λόγω παγωνιάς καλαμάρι γεμιστό…



Υλικά

4-5 καλαμάρια μεγάλα
Φέτα κομμένη σε κυβάκια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
και φέτες ντομάτας φρέσκιας
8 κ.σ. ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. ούζο
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα καλαμάρια, τα καθαρίζουμε εσωτερικά και αφαιρούμε τα πτερύγια, τα οποία τα κόβουμε σε κομματάκια για να τα χρησιμοποιήσουμε στο μείγμα μας.

Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρουμε καλά τα κομμένα πτερύγια, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα  και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το ούζο, προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά 2-3 λεπτά ακόμη.
Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα προσθέτουμε την φέτα και αναμειγνύουμε.



Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μας σε ένα πυρέξ, όπου και τοποθετούμε τα καλαμάρια.

Πάνω στα καλαμάρια γαρνίρουμε βάζοντας από μία φέτα ντομάτα (τα βοηθάει να μην ξεραθούν)
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

 

 

Check Also

Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος – Ερωτευμένη ξανά δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη

Νέα σελίδα στη ζωή της γύρισε η Χριστίνα Ψάλτη, δύο χρόνια μετά τον θάνατο του …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *