Αρχική / ----------SLIDER / Η ζωή είναι καλύτερη με φίλους….


Η ζωή είναι καλύτερη με φίλους….

Φιλία είναι η σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων του ίδιου ή και διαφορετικού φύλου, με κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία πλατωνική αφοσίωση και κατανόηση, χωρίς να υπάρχει συμφέρον, κίνητρο ή ανώτερος στόχος.

Η πραγματική φιλία δεν είναι εύκολη. Η πραγματική φιλία είναι μία σχέση πλασμένη σε πολύ ισχυρά θεμέλια, μία σχέση με αμοιβαία αγάπη, αφοσίωση, σεβασμό και ανιδιοτέλεια..

Η φιλία δεν είναι η παρέα. Παρέα είναι να περνάς καλά για λίγο, να έχεις μια επιφανειακή σχέση, χωρίς βάθος και ουσία, με σκοπό τη διασκέδαση. Η παρέα δεν θα σε συνδράμει στα δύσκολα, δεν θα νιώσει τη χαρά ή τον πόνο σου. Η παρέα είναι εκεί για λίγο, ίσως απλά για να ξεχαστείς από τη μοναξιά σου..
Μία σχέση χρειάζεται χρόνια για να γίνει φιλία. Ο πραγματικός φίλος σέβεται τις απόψεις και τις επιλογές του φίλου του, δεν περιμένει τίποτα πίσω, δεν μετράει τι δίνει και τι παίρνει, είναι δίπλα στον άλλο για τα πάντα και για πάντα.. Ο πραγματικός φίλος λυπάται με τη λύπη του φίλου του, χαίρεται με τη χαρά του φίλου του και το βασικότερο, δεν φθονεί..

Και ναι, μπορεί να ξεκινήσει μια σχέση από την παρέα και να εξελιχθεί σε φιλία.. αυτό όμως θέλει χρόνο και δουλειά, πολλή δουλειά..
Αυτό που σου δίνει η φιλία δεν μπορεί να στο δώσει η οικογένεια, όσο καλή και να είναι.. γιατί τον φίλο τον επιλέγεις και σε επιλέγει..

Αυτό που σου δίνει η φιλία δεν μπορεί να στο δώσει μία ερωτική σχέση.. γιατί στη φιλία καλύπτεις όλες τις βαθύτερες ανάγκες σου, μοιράζεσαι τα πιο βαθιά σου μυστικά, γνωρίζοντας ότι δεν θα κριθείς, μοιράζεσαι τη χαρά σου, τη λύπη σου, όλες σου τις σκέψεις..

Αποκτώντας πραγματική φιλία ολοκληρώνεσαι, αποκτάς ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά της ζωής, ένα αγαθό που δεν περιέχει ψέματα, συμφέροντα και εγωισμούς αλλά περιέχει αγάπη, εκτίμηση, σεβασμό και ειλικρίνεια..

Αν πρέπει να βάλουμε μια λέξη συνώνυμη της φιλίας, αυτή η λέξη είναι η ανιδιοτέλεια..
Γι’ αυτό και η πραγματική φιλία αντέχει στο χρόνο.. και οι φίλοι σου γίνονται η οικογένειά σου.. η οικογένεια που έχεις επιλέξει και σε έχει επιλέξει..

Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγεις – Jess C. Scott
Πηγή:
citynews

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js