Αρχική / ----------SLIDER / Οι πιο συχνοί καβγάδες μαμάς – κόρης.


Οι πιο συχνοί καβγάδες μαμάς – κόρης.

Η σχέση μαμάς και κόρης είναι περίπλοκη και συνάμα μαγευτική. Μπορεί ν΄ αγαπιέστε παράφορα αλλά την ίδια στιγμή μαλώνετε σαν το σκύλο με τη γάτα. Είναι γεγονός και σύνηθες σε όλες τις οικογένειες (και γενικά τις γυναικείες σχέσεις). Και μπορεί κάθε περίπτωση να είναι μοναδική, όπως και η σχέση μαμάς – κόρης αλλά συναντάμε κι ομοιότητες. Πάρε για παράδειγμα τα καβγαδάκια – μικρά ή μεγάλα σαν φουρτούνες.

1. Η άνευ λόγου κι αιτίας επανάσταση
Αργά ή γρήγορα κάθε κορίτσι θα βρει αφορμή και λόγο για να κάνει την επανάστασή του. Η ηλικία αλλά και ο λόγος διαφέρει ανάλογα με το χαρακτήρα του παιδιού. Θα είναι τα ρούχα, η επιλογή φίλων, η ανάγκη για εξόδους μέχρι αργά; Όπως και να έχει η επανάσταση θα γίνει και εσύ θα κατηγορηθείς για πολλά… Να είσαι προετοιμασμένη!
2. Η μάχη για ανεξαρτησία
Ξεκινά ήδη από το Δημοτικό. Πλέον η κόρη γίνεται γυναίκα και θέλει να αντιμετωπίζεται ως ενήλικας. Δε θέλει τη μανούλα όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, είναι μεγάλο κορίτσι πια και θέλει να χειρίζεται τις καταστάσεις μόνη.
3. Η μάχη απέναντι στον αυταρχισμό της μαμάς
Ξαφνικά από μανούλα έγινες μέγαιρα. Υπομονή, φάση είναι θα περάσει.
4. Η προσπάθεια να γίνει γυναίκα
Δε μπορείς να συνηθίσεις στην ιδέα πως το κοριτσάκι σου μεγαλώνει κι αρχίζει να έχει ανάγκες γυναικείες όπως για παράδειγμα τα μοδάτα ρούχα, η περιποίηση, το μακιγιάζ, η αποτρίχωση ακόμη και η συντροφικότητα. Τώρα μάλλον καταλαβαίνεις τη δικιά σου μαμά. Ε έφτασε κι η σειρά σου να το αποδεχτείς με ή χωρίς μάχη (αν και μεταξύ μας θα σου είναι δύσκολο να το χωνέψεις οπότε αναμένονται επικοί καβγάδες).
5. Οι γονείς απλά δεν καταλαβαίνουν τίποτα
Αχ αυτό το χάσμα γενεών, πάντα θα υπάρχει όσο μικρή κι αν είναι η ηλικιακή διαφορά γονιού – παιδιού. Κι όσο μοντέρνα κι αν είσαι θα το ακούσεις συχνά: ‘Μαμά γιατί ποτέ δε με καταλαβαίνεις;”
6. Ο καβγάς για τους φίλους
Κάθε κόρη έχει ένα φίλο ή μια φίλη που η μαμά της δε θέλει για τους Χ ή τους Ψ λόγους κι αυτό φυσικά δημιουργεί μπελάδες και καβγάδες.
7. Διαφωνία για τα ρούχα
Όποιο κι αν είναι το στιλ της κόρης οι καβγάδες για τα ρούχα είναι πάντα δεδομένοι, είτε γιατί την πίεσες να αγοράσει κάτι που πραγματικά δεν ήθελε, είτε γιατί αυτό που φόρεσε είναι υπερβολικά σέξι και δεν την επιτρέπεις έξοδο από το σπίτι χωρίς να συμμαζευτεί λιγάκι.  Όλες τα πέρασαν ή θα τα περάσουν.
8. Τσακωμοί για τ’ αγόρια
Θα έρθει κι η στιγμή που η μικρή σου θα σου αποκαλύψει τον κρυφό της έρωτα ή ακόμη χειρότερα θα τον ανακαλύψεις μόνη ψαχουλέυοντας και τότε είναι που θα σου έρθει ο ουρανός σφοντύλι. Κι αν ο νεαρός δεν πληροί τις προϋποθέσεις ουαί κι αλίμονο.  Μεγάλωσε το κοριτσάκι σου…
9. Δε θα πας στο πάρτι – Κι όμως θα πάω
Όταν ένα παιδί ξεκινά να παρτάρει, ξεκινούν κι οι καβγάδες. Τι ώρα θα επιστρέψεις; Με ποιούς θα πας; Θα σε πάω και θα σε φέρω εγώ… Δε χρειάζεται αν σου πούμε τις απαντήσεις. Αν το σκηνικό δε σου θυμίζει κάτι (έστω κι από τη δικιά σου εφηβεία), σίγουρα θα το ζήσεις. Απλά ετοιμάσου.
10. Κάνε ότι λέω, όχι ότι κάνω
Κάποιες φορές τα λεγόμενα μιας μαμάς αντικρούονται από τα πεπραγμένα γι΄ αυτό κι οι συμβουλές της φαντάζουν τόσο παράλογες. Και μπορεί αυτή να έφαγε τα μούτρα της και να έβαλε μυαλό, η κόρη όμως δε μπορεί να δεχτεί το “ΜΗΝ” ειδικά αν ξέρει πως η ίδια η μαμά έχει καταπατήσει τους κανόνες. That’s life! Κάποιες στιγμές πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε.
Πηγή:mamamia

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js