Αρχική / -----Ροή θεμάτων / H ενυδάτωση μετά το καλοκαίρι….


H ενυδάτωση μετά το καλοκαίρι….

Ο καλοκαιρινός ήλιος, ακόμα και με την κατάλληλη αντηλιακή προστασία, ταλαιπωρεί την επιδερμίδα μας και αφήνει κάποια χαρακτηριστικά σημάδια σ’ αυτήν.
Έτσι, μετά τις διακοπές επιβάλλεται να περιποιηθούμε το δέρμα μας με τον κατάλληλο τρόπο, για να ξαναβρεί τη φόρμα του και την υγεία του. Με ποιον τρόπο, όμως, επιτυγχάνεται αυτό;Ο ήλιος του καλοκαιριού μπορεί να μας προσφέρει ένα ηλιοκαμένο δέρμα, το οποίο είναι αρκετά κολακευτικό, όμως με το πέρας των υψηλών θερμοκρασιών η επιδερμίδα μπορεί να φανερώσει μια αφυδατωμένη εικόνα. Επίσης, η κατανάλωση αλκοόλ, που είναι αυξημένη τους καλοκαιρινούς μήνες, μαζί με την επίδραση του ήλιου προκαλεί μείωση της έκκρισης των φυσικών ελαίων του δέρματος. Η ξηροδερμία, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, το ξεφλούδισμα, η φαγούρα και μικρές σχισμές είναι κάποιες από τις βλάβες του δέρματος που προκαλούνται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτές οι βλάβες, όμως, δεν είναι ανεπανόρθωτες. Υπάρχουν απλά βήματα που, αν τα ακολουθήσουμε, επαναφέρουμε το δέρμα μας στην αρχική του κατάσταση. Συγκεκριμένα:

1. Απολέπιση: Η χρήση απαλού απολεπιστικού απομακρύνει τα κατεστραμμένα δερματικά κύτταρα. Προσοχή: σε περίπτωση εγκαύματος δεν επιτρέπεται η απολέπιση μέχρι να υποχωρήσει η ερυθρότητα.

2. Ενυδάτωση: Απαραίτητη η περιποίηση με ενυδατικά προϊόντα πρωί και βράδυ για να επανέλθει το δέρμα στην αρχική του κατάσταση, αλλά και να διατηρηθεί ενυδατωμένο.

3. Προστασία: Για τη διατήρηση της βελτιωμένης επιδερμίδας απαιτείται η συνεχής χρήση αντιηλιακής προστασίας ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση νέων δερματικών βλαβών.Σημαντικό, λοιπόν, είναι να ακολουθούμε τις συμβουλές του δερματολόγου μας για τα κατάλληλα προϊόντα που θα μας προσφέρουν την ενυδάτωση που χρειάζεται το πρόσωπο και το σώμα μας, αλλά και τις κατάλληλες μετακαλοκαιρινές θεραπείες, οι οποίες θα επαναφέρουν στο πρόσωπό μας την ενυδάτωση, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα που χρειάζεται, όπως είναι οι μεσοθεραπείες και τα peeling.

Η μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη τεχνική αναζωογόνησης και ανάπλασης του δέρματος. Πραγματοποιείται με την έγχυση ουσιών κάτω από την επιδερμίδα, με τη χρήση πολύ λεπτής βελόνας.

Στόχος της θεραπείας είναι ο εμπλουτισμός της επιδερμίδας με πολύτιμες ουσίες, όπως υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες, με αποτέλεσμα ένα φρέσκο και καλά ενυδατωμένο πρόσωπο. Πριν από τη θεραπεία, γίνεται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας για τουλάχιστον 40 λεπτά, για να εξαλείψουμε το αίσθημα τσιμπήματος από τις ενέσεις και το αίσθημα καύσου από το υλικό που χορηγούμε.

Η μεσοθεραπεία δεν προκαλεί παρενέργειες, μόνο έναν ήπιο ερεθισμό, ο οποίος υποχωρεί τις επόμενες ώρες μετά το τέλος της συνεδρίας. Το δέρμα δεν απαιτεί ειδική φροντίδα μετά την εφαρμογή της θεραπείας και έτσι επιστρέφετε χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Η βελτίωση της όψης του δέρματος είναι ορατή από την πρώτη συνεδρία και το αποτέλεσμα διατηρείται για 2-4 μήνες. Η επιθυμητή ενυδάτωση του προσώπου επιτυγχάνεται πλήρως μετά από 4-6 συνεδρίες, καθώς η θεραπεία δρα αθροιστικά και συνιστάται να πραγματοποιείται κάθε 15-20 ημέρες. Μόλις περάσουν 3 μήνες από την έναρξη των θεραπειών, οι συνεδρίες εισέρχονται σε στάδιο συντήρησης και γίνονται κάθε 3-6 μήνες με σκοπό τη διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

Το peeling

Ένας από τους βασικούς μηχανισμούς αυτοανανέωσης της επιδερμίδας είναι η απολέπιση (peeling). Αυτή η φυσιολογική διαδικασία επιβραδύνεται με το πέρας του χρόνου και από άλλους γηραντικούς παράγοντες, όπως είναι το κάπνισμα, η έκθεση στον ήλιο, το αλκοόλ.

Το peeling που γίνεται από δερματολόγο, βοηθά τη διαδικασία αυτοανανέωσης της επιδερμίδας και προσφέρει πολύ καλά αποτελέσματα σε πανάδες, κηλίδες φωτογήρανσης, μικρές ρυτίδες, ουλές ακμής και γενικά βελτιώνει την υφή και την ποιότητα της επιδερμίδας. Ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να αποκαταστήσουμε σε ένα πρόσωπο, επιλέγουμε το κατάλληλο peeling και τον αριθμό των συνεδριών που απαιτούνται.Το peeling, σε αντίθεση με τη μεσοθεραπεία, δεν απαιτεί τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας, αλλά χρειάζεται ειδική φροντίδα μετά τη θεραπεία. Αμέσως μετά την εφαρμογή, υπάρχει ήπιο ερύθημα (κοκκίνισμα), που υποχωρεί σε 10 λεπτά. Από την τρίτη έως την έβδομη μέρα μετά το peeling, ακολουθεί η απολέπιση (από ήπια πιτυρώδης έως και πιο έντονη). Οι συνεδρίες γίνονται ανά 7-14 ημέρες.

Να μην ξεχνάμε να είμαστε προνοητικοί, να φροντίζουμε πάντα το δέρμα μας και να επισκεπτόμαστε τον δερματολόγο μας για οποιαδήποτε αλλαγή παρατηρούμε σε αυτό.
Πηγή: ΛητώCheck Also

O ορισμός του αληθινού φίλου….

“Ο αληθινός φίλος βλέπει το πρώτο σου δάκρυ, σκουπίζει το δεύτερο και σταματάει το τρίτο” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *