Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Ας κρύψουμε τα καλοκαιρινά ρούχα….


Ας κρύψουμε τα καλοκαιρινά ρούχα….

Πρωτοβρόχια, κρυουλάκι, το φθινόπωρο είναι αδιαμφισβήτητα εδώ.
Και ήρθε εκείνη η “αχώνευτη” εποχή του χρόνου που πρέπει να ξαναφτιάξουμε ντουλάπες.

Βρε πότε έκρυψα τα χειμωνιάτικα ρούχα και έβγαλα τα καλοκαιρινά, πότε θα ξαναβγάλω τα χειμωνιάτικα, χαμπάρι δεν πήρα!

Είμαι σίγουρη ότι πολλές από εσάς είστε ακόμα σε φάση “τραβάω ένα μπλουζάκι και ένα παντελόνι για να έχω να φορέσω το πρωί” και “στην ντουλάπα μου τα χειμωνιάτικα ήρθαν να κάνουν παρέα με τα καλοκαιρινά και δεν έχω πια πού στο καλό να τα βάλω”.Οπότε μάλλον έφτασε η ώρα να καθαρίσουμε, να οργανώσουμε και να φρεσκάρουμε τις ντουλάπες και μαζί με αυτές την γκαρνταρόμπα και τη διάθεση μας. Αν μάλιστα όλα αυτά γίνουν με το σωστό τρόπο θα καταφέρουμε 3 πράγματα:

Θα έχουμε πάντα ντουλάπες και ρούχα που μοσχομυρίζουν.
Όταν έρθει η ώρα να κρύψουμε τα χειμωνιάτικα και να αλλάξουμε σεζόν, αυτό θα γίνει πανεύκολα και εξαιρετικά γρήγορα. Και…
Θα έχουμε πάντα ντουλάπες οργανωμένες και το κυριότερο εύκολη πρόσβαση σε όλα τα ρούχα μας (τα θυμάσαι εκείνα τα καταχωνιασμένα ρούχα που δεν φοράς ποτέ, επειδή δεν τα βλέπεις έτσι όπως έχουν ξεπέσει στο πίσω μέρος της ντουλάπας!!!)

Θα σας πω λοιπόν τι κάνω εγώ και καταφέρνω να αλλάξω σεζόν στις ντουλάπες μου γρήγορα, ενώ την ίδια ώρα τις διατηρώ πάντα ευωδιαστές και οργανωμένες.

Ας κρύψουμε τα καλοκαιρινά ρούχα

Καταρχήν βγάζω τα καλοκαιρινά όπως είναι σιδερωμένα και τακτοποιημένα μέσα από τις ντουλάπες και τα ακουμπάω κάπου. Φροντίζω όλα τα ρούχα που θα κρύψω να είναι καθαρά, σιδερωμένα και οργανωμένα. Πχ. όλα τα παντελόνια μαζί, όλες οι μπλούζες μαζί και ούτω καθεξής. Προσοχή!!! Ένα και μόνο φορεμένο ρούχο μέσα στο χώρο που θα αποθηκεύσω τα ρούχα μου για το χειμώνα μπορεί να μεταδώσει την άσχημη μυρωδιά του σε όλα τα υπόλοιπα.Σαπουνίζω όλη την ντουλάπα με ένα ήπιο απορρυπαντικό της αρεσκείας μου. Όταν λέω όλη την ντουλάπα όμως εννοώ όλη την ντουλάπα και όχι μόνο τα ράφια! Πάνω, κάτω, πλάγια, τις πόρτες εσωτερικά και εξωτερικά ώστε να μην ξεμείνει σκόνη και κατ’ επέκταση και μυρωδιά. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να βάζουμε και να βγάζουμε τα ρούχα και να μην καθαρίζουμε τις ντουλάπες. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα μυρίζει άσχημα όχι μόνο η ντουλάπα, αλλά και τα ρούχα, ακόμα και το δωμάτιο!

Αφού σαπουνίσω απαλά, ξεπλένω με βρεγμένο πανί, το οποίο βουτάω σε καθαρό νεράκι στο οποίο έχω ρίξει μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο ή μαλακτικό ρούχων, κατά προτίμηση με άρωμα λεβάντας που διώχνει και το σκόρο. Το αιθέριο έλαιο, αλλά και το μαλακτικό εκτός από το ότι χαρίζει μια υπέροχη μυρωδιά, “σπάει” και τη σαπουνάδα, οπότε το ξέπλυμα γίνεται πιο εύκολο και γρήγορο. Το έχω πει άλλωστε ότι είμαι ο άνθρωπος της μυρωδιάς και λατρεύω να μοσχομυρίζει το σπίτι!

Αφήνω την ντουλάπα να στεγνώσει καλά ώστε να μην έχει καθόλου υγρασία. Βγάζω τα χειμωνιάτικα από την ντουλάπα που τα είχα αποθηκεύσει την άνοιξη. Και έτσι όπως τα έχω καθαρά, σιδερωμένα και οργανωμένα τα τοποθετώ μέσα στην καθαρή μου ντουλάπα. Μοσχομυρίζουν και είναι έτοιμα να μπουν σε κρεμάστρες και ράφια. Εκτός από τα πουκάμισα που όσο να ‘ναι ένα πάτημα με το σίδερο το θέλουν.Σαπουνίζω τώρα και την ντουλάπα όπου είχα αποθηκευμένα τα χειμωνιάτικα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και μόλις στεγνώσει βάζω μέσα τα καλοκαιρινά που είχα αφήσει στην άκρη τακτοποιημένα και καθαρά.

Χθες έφτιαξα τις ντουλάπες των παιδιών και η όλη διαδικασία για 2 μεγάλες ντουλάπες και 4 μεγάλα συρτάρια μου πήρε μόλις 1 ώρα και μέσα σε αυτήν την ώρα έκανα και το ξεδιάλεγμα των ρούχων σε αυτά που έχουν μικρύνει και θα μπουν στην άκρη για να τα δώσω σε άλλα παιδάκια.

Με αυτόν τον τρόπο που επαναλαμβάνεται δύο φορές το χρόνο. Μια την άνοιξη και μία το φθινόπωρο οι ντουλάπες μου είναι πάντα καθαρές, μοσχομυρωδάτες και οργανωμένες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς το μόνο που κάνω είναι να ακολουθώ 2 βασικούς κανόνες:
Δεν βάζω ποτέ μέσα στις ντουλάπες και τα συρτάρια φορεμένα ρούχα.
Κάθε φορά που σιδερώνω τακτοποιώ τα ρούχα με το σωστό τρόπο ώστε να είναι πάντα οργανωμένα.Check Also

Τα 4 ζώδια που είναι γεννημένοι ηγέτες ….

Τα ζώδια που ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και είναι γεννημένοι ηγέτες είναι τέσσερα. Eίναι παθιασμένα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *