Αρχική / ----------SLIDER / Gingerbread cookies ή απλά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα…..


Gingerbread cookies ή απλά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα…..

Μπισκότα. Όλη η μαγεία των εορταστικών ημερών σκορπισμένη με χρώματα που σαγηνεύουν τα παιδιά (και τους μεγάλους)  στο τραπέζι. Αν θέλετε να μείνει χαραγμένο στη μνήμη των παιδιών, καλέστε τα να συμμετέχουν. Ίσως εάν είναι μεγαλύτερα να τους προτείνετε απλά τη συνταγή.


Υλικά Για τα μπισκότα
3 και 1/4 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γλ. σόδα

1/4 κ.γλ. αλάτι

1 φλ.τσαγιού μαλακωμένο βούτυρο

3/4 φλ.τσαγιού καστανή ζάχαρη

2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη

1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη

1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη

μια πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη

1/3 – 1/2 φλ.τσαγιού μέλι όχι πολύ πηχτό

1 μεγάλο αυγό

Για το γλάσο

3 φλ.τσαγιού ζάχαρη άχνη

3 ασπράδια από μεγάλα αυγά

χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Ανακατεύεις το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Σε μπολ χτυπάς το βούτυρο με το μίξερ χεριού σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτεις τη ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μείγμα βάζεις και τα μυρωδικά, το μέλι και τα αυγά.
Πρόσθεσε το αλεύρι σε τρεις δόσεις σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν τελειώσει χτύπησε το σε μέτρια ταχύτητα για να πάρετε μια μαλακή ζύμη.
Τύλιξε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλε τη στο ψυγείο για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα άνοιξε τη ζύμη σε πάχος 1cm και κόψε τη με κουπ πατ  σε εορταστικά σχήματα
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 C (160 C με αέρα), τοποθέτησε τα μπισκότα σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήστα μέχρι να σκουρύνουν γύρω και να είναι σκληρά όταν τα πιέζεις (περίπου 12 λεπτά)


Όταν τα μπισκότα κρυώσουν ετοίμασε το γλάσο χτυπώντας τη ζάχαρη με τα ασπράδια, να γίνουν πηχτή κρέμα.

Βάλε λίγο-λίγο το χρώμα στο γλάσο μέχρι να πετύχεις την απόχρωση που θέλεις και στόλισε τα όπως θες.

 

 

Check Also

To Μονακό έβαλε τα γιορτινά του, απίστευτος ο στολισμός στο πριγκιπάτο -Τα δίδυμα πριγκιπόπουλα άναψαν τα φώτα….

Ο πρίγκιπας Ζακ και η πριγκίπισσα Γκαμπριέλα συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ και τη …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

-----------------------------------------

 

-----------------------------------------