Αρχική / ----------SLIDER / Γιατί η Παγώνη προειδοποιεί πως η ιλαρά είναι χειρότερη από τον κορωνοϊό….


Γιατί η Παγώνη προειδοποιεί πως η ιλαρά είναι χειρότερη από τον κορωνοϊό….

«Καμπανάκι» κινδύνου για την ιλαρά «κρούει» η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, η οποία, μιλώντας στο Mega, επισημαίνει τη σημασία του εμβολιασμού των παιδιών.

«Για την ιλαρά όντως υπήρχε και άλλο κρούσμα στην Κρήτη, ήταν πέντε πήγαν στα έξι, ήταν και ένα στην βόρεια Ελλάδα. Την ιλαρά την διαχειριζόμαστε, τα παιδιά πρέπει να κάνουν εμβόλιο», είπε αρχικά.
«Τα παιδιά μείναν πίσω την περίοδο του κόβιντ καθώς υπήρχαν και κάποιες μητέρες που ανήκαν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα», συμπλήρωσε η ίδια.

«Γίνεται πανικός στην Ευρώπη, εμείς είμαστε καλύτερα σε επίπεδο εμβολιασμού», τόνισε για να αναφερθεί στη συνέχεια στη σοβαρότητα της οιογενούς λοίμωξης.

 

«Είναι πολύ μεταδοτική η ιλαρά δεν συγκρίνεται με κόβιντ είναι πάρα πολύ χειρότερη», υπογράμμισε η κα Παγώνη.

Αναφερόμενη στα συμπτώματα της ιλαράς είπε ότι αυτά είναι ξηρός βήχας, επιπεφυκίτιδα και πυρετός. «Βλέπεις το παιδί αμέσως ότι ξεκινάει να είναι άρρωστο και κάνει πυρετό», είπε.
«Τα περισσότερα παιδιά έχουν κάνει μια δόση πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη. Επίσης μεγάλες ηλικίες που δεν ξέρουν αν έχουν κάνει και έχουν περάσει πρέπει να εμβολιαστούν», σημείωσε.

«Δεν χρειάζεται πανικός, το 2017-8 είχαμε ξανά μια έξαρση με πάρα πολλά περιστατικά και θανάτους, δεν σημαίνει ότι αυτό θα συμβεί και τώρα», ανέφερε.
Τέλος, καθησύχασε τους γονείς που στέκονται σκεπτικοί απέναντι στα εμβόλια ότι υπάρχει πλέον πολύ μεγάλη εμπειρία σε σχέση με το εμβόλιο της ιλαράς και ότι «δεν υπάρχει κανένας φόβος, οπότε πρέπει να γίνει στα παιδιά».

Πηγή : usay

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js