Το κουνουπίδι και το μπρόκολο είναι παρόμοια λαχανικά, κάτι που είναι λογικό αφού είναι διαφορετικές ποικιλίες, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια, Brassica.
Εκτός από το διαφορετικό χρώμα τους – οι πιο κοινές ποικιλίες κουνουπιδιού και μπρόκολου είναι το λευκό και το πράσινο, αντίστοιχα Ακολουθεί σούπερ tip δοκιμασμένο της γιαγιάς.
Όταν βράζουμε αυτά τα λαχανικά και ιδιαίτερα το κουνουπίδι, η μυρωδιά κατά τη διάρκεια του βρασμού δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Γι αυτό λοιπόν πριν αρχίσουν να βράζουν στύβουμε χυμό από μισό λεμόνι φρούτο και το ρίχνουμε μέσα στο νερό, αλλά προσθέτουμε και την “κούπα” από το μισό λεμόνι, όπως είναι με τη φλούδα.
Αν πρόκειται για πολύ μεγάλη κατσαρόλα χρησιμοποιείστε ένα λεμόνι και όχι μισό.
Ο άλλος τρόπος για ν αποφύγουμε την δυσάρεστη μυρωδιά είναι, ποτίζουμε ένα μεγάλο κομμάτι βαμβάκι με ξύδι και το τοποθετούμε στο καπάκι της κατσαρόλας. Φυσικά καλό θα ήταν να κλείνουμε και την πόρτα της κουζίνας μην περάσει η μυρωδιά και στα άλλα δωμάτια.