Αρχική / ----------SLIDER / Εσείς; Αντιμιλάτε στην πεθερά σας;


Εσείς; Αντιμιλάτε στην πεθερά σας;

Αν η μέλλουσα πεθερά σας δεν θεωρεί ότι είστε αρκετά καλός ή καλή  για τον γιο ή την κόρη της μην προσπαθείτε να την «εξαγοράσετε» με δώρα και κομπλιμέντα. Αντιμετωπίστε την και όποτε χρειάζεται αντιμιλήστε της.Έρευνα που έγινε σε 738 Κύπριους αποκάλυψε ότι υπάρχουν  τακτικές με τις οποίες συνήθως αντιμετωπίζουμε τα πεθερικά μας και στη συνέχεια βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να τα πηγαίνει κανείς καλά με τα πεθερικά του. Αυτός φαίνεται να είναι μία δυναμική συμπεριφορά, που ουσιαστικά περνάει το εξής μήνυμα: «είμαι αρκετά καλή ή καλός για το παιδί σου».
Καλή αντιμετώπιση είναι και η τακτική: «δεν αξίζω αυτήν τη συμπεριφορά» ή το να αποφεύγουμε να έχουμε πολλά πολλά με το «άλλο στρατόπεδο». Μέτρια αποτελέσματα θα μας φέρουν οι τακτικές: «Μα γιατί δεν με συμπαθείτε;» και η αντιμετώπιση: «Αυτή είναι η κατάσταση, εγώ είμαι ο – η σύντροφος που διάλεξε το παιδί σας και πρέπει να με αποδεχτείτε.»
Η χειρότερη επιλογή είναι το να ζητάμε από το έτερον μας ήμισυ να λύσει το πρόβλημα για μας. Άσκοπο είναι επίσης να προσπαθούμε να φανούμε συμπαθείς με δώρα, καλέσματα και καλά λόγια. Ένα άλλο εντυπωσιακό εύρημα της έρευνας είναι επίσης ότι είναι ίσως πιο εύκολο να κερδίσουμε τελικά τη συμπάθεια της πεθεράς από ότι του πεθερού.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Μενέλαος Αποστόλου, σημείωσε ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή συχνά διαλέγουμε συντρόφους που δεν αρέσουν στους γονείς μας, επειδή για παράδειγμα δεν κάνουν ένα επάγγελμα που τους αρέσει.
Πηγή :vita

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js