Αρχική / ----SLIDER / Ένα καλό κρασί μπορεί να απογειώσει ένα έδεσμα……


Ένα καλό κρασί μπορεί να απογειώσει ένα έδεσμα……

Κρασί και φαγητό είναι δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Ένα καλό κρασί μπορεί να συνοδεύσει – και ενίοτε να απογειώσει- ένα έδεσμα, αλλά και η απόλαυση ενός εδέσματος είθισται να γίνεται ακόμα πιο έντονη συνοδεία του κατάλληλου κρασιού.
Και μια και θα μαγειρέψουμε το χοιρινό μπουτάκι να δούμε με τι κρασί θα το συνοδεύσουμε. Οι ειδικοί προτείνουν:




Και όταν λέμε «κατάλληλου» δεν εννοούμε το πρώτο κρασί που θα βρούμε στο ψυγείο ή στην κάβα μας, αλλά εκείνο του οποίου ο χαρακτήρας θα «δέσει» με το πιάτο που έχουμε μπροστά μας προσφέροντάς μας μια ιδανική γευστική εμπειρία. Ποιο είναι λοιπόν το κρασί που θα ταίριαζε απόλυτα στην κάθε μας γευστική επιλογή;

Στην Ελλάδα παραδοσιακά τρώμε χοιρινό στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το οποίο μαγειρεύουμε με πολλούς τρόπους. Όπως και να μαγειρευτεί, το χοιρινό με το λίπος του χρειάζεται κρασιά που να το εξουδετερώνουν είτε με την οξύτητα είτε με τις τανίνες είτε και με τα δύο.

Αν προτιμάτε λευκά κρασιά επιλέξτε κρασί από τη Σαντορίνη σε βαρέλι όπως το Ασύρτικο Grand Reserve της Santo Wines.

Από τον διεθνή αμπελώνα επιλέξτε μια Βουργουνδία και ειδικά ένα Mersault από τον Bouchard Pere & Fils.

Για κόκκινο κρασί επιλέξτε ένα χαρμάνι Ξινόμαυρου όπως η Ραψάνη Grand Reserve του Τσάνταλη ή ένα Γιαννακοχώρι «Last Vintage» που είναι και συλλεκτικό ή ένα Beaune 1er Cru του Bouchard Pere & Fils.

Check Also

Καλό Καλοκαίρι….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *