Αρχική / ----------SLIDER / Διαφορά ηλικίας: Μεγάλοι άντρες με μικρότερες γυναίκες….


Διαφορά ηλικίας: Μεγάλοι άντρες με μικρότερες γυναίκες….

Πολλές φορές, με ρωτάνε να πω την άποψή μου για τους άντρες “μεγαλύτερης ηλικίας” που βγαίνουν με νεαρές κοπέλες. Γράφοντας για αυτό το θέμα είναι τόσο έξυπνο και ριψοκίνδυνο όπως το bungee jumping από ένα jumbo 747. Πρόκειται δηλαδή για ένα ζήτημα, αρκετά αμφιλεγόμενο αλλά και ανεξάντλητο. Μια φορά στα χίλια χρόνια γράφω για τέτοια θέματα όμως γιατί όχι; Ας το αναλύσουμε!

Συζητώντας με έναν φίλο, μου είπε το εξής: “Με γοητεύει να δασκαλεύω μια μικρούλα ερωτικά και να μαθαίνει από εμένα στον ίδιο βαθμό που και εκείνη γοητεύεται από τον ίδιο ρόλo -είναι αμφίδρομο. Χωρίς μέλλον αλλά σίγουρα γοητευτικό. Χωρίς πολύ ουσία αλλά σίγουρα ενδιαφέρον. Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα το αντίθετο!”.

Από την πλευρά της γυναίκας, είναι ίσως μια έμφυτη εξελικτική τακτική να βρεί τον ισχυρό-με περισσότερη αυτοπεποίθηση άντρα, που θα μπορεί να την στηρίξει οικονομικά και να της παρέχει αυτά που επιθυμεί.Ερωτικά τι είναι προτιμότερο; Ένα ανώριμο, άβγαλτο αγόρι που φέρεται εγωιστικά στο κρεβάτι ή ένας ώριμος και σοφότερος άντρας που τυγχάνει να είναι έμπειρος και…απλόχερος; Στο θέμα της εξέλιξης λοιπόν, είναι το ιδανικό ζευγάρι. Οι νεαρές γυναίκες έλκονται από άντρες που μπορούν να τους παρέχουν οικονομική και συναισθηματική κάλυψη. Φυσικά δεν είναι όλες οι σχέσεις τόσο απλές, διότι γυναίκες και άντρες, δεν παύουν να είναι πολυδιάστατα πλάσματα.

Γιατί λοιπόν οι άντρες μεγάλης ηλικίας προτιμούν μικρότερες; Όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας, Tom Blake “Είναι τόσο απλό, όσο και το να θέλει κάποιος να είναι με μια ελκυστική γυναίκα. Ενισχύει το “εγώ” τους. Θεωρούν ότι τους κάνει να νιώθουν νεότεροι, άλλα ως επί το πλείστον έχουν αυταπάτες. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις!”.
Μπορεί να υπάρξουν και άλλοι λόγοι – οι μεγαλύτεροι άντρες νιώθουν πως οι νεαρές γυναίκες έχουν περισσότερη ενέργεια, αυθορμητισμό, λιγότερες εμπειρίες με άντρες και δεν είναι τόσο σοβαρές και αυστηρές – αλλά ο κυριότερος λόγος είναι η εμφάνιση. Έχω την αίσθηση ότι οι τύποι που επιδιώκουν να είναι με μικρότερες γυναίκες (10 χρόνια διαφορά και πάνω) ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί και αντιμετωπίζουν πολλές πιθανές αρνητικές συνέπειες.

Το μεγαλύτερο αρνητικό είναι ότι τους εκμεταλλεύονται. Οι νεαρές γυναίκες ανέχονται τους μεγάλους άντρες για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τον έρωτα. Χρήμα, περιουσία, όνομα, δύναμη και ασφάλεια. Σπάνια μπορεί να δούμε μια νέα κοπέλα με φτωχό ή αδύναμο μεγαλύτερο άντρα. Αν ο άντρας χάσει την περιουσία του ή την υγεία του, το πιο πιθανό είναι η γυναίκα αυτή να γίνει καπνός. Αλλά μπορεί και να μην συμβεί αυτό και πράγματι, να μην τον εκμεταλλεύεται. Ίσως να τον αγαπάει γιατί εκείνος είναι πιο υπομονετικός, ήρεμος, ώριμος, ευγενικός και με περισσότερη κατανόηση από ότι οι συνομήλικοί της. Παρ’όλα αυτά βάζω στοίχημα ότι αρχικά έπαιξαν ρόλο τα λεφτά του.Ένα επιπλέον πιθανό αρνητικό στοιχείο:
Η διαφορά στα επίπεδα ενέργειας. Στις 10 το βράδυ αυτός βρίσκεται ήδη στο κρεβάτι του και διαβάζει το βιβλίο του. Εκείνη θέλει να βγεί να διασκεδάσει. Αν δεν συμβαδίζει μαζί της, μπορεί αυτή να χάσει το ενδιαφέρον της και να αναζητήσει κάποιον μικρότερο.
Ο τρόπος ζωής μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα, όπως για παράδειγμα τα παιδιά. Εκείνος, έχει ήδη μεγαλώσει παιδιά, ενώ τα δικά της είναι ακόμα μικρά. Θα θέλει να είναι πάλι μπαμπάς και να κάνει όλα αυτά τα μπαμπαδίστικα πράγματα από την αρχή, για παράδειγμα να παίζει μπάλα με τα παιδιά; Θα θέλει να καλύπτει τις οικονομικές ανάγκες της ανατροφής τους; Και τι γίνεται αν εκείνη θέλει να κάνει κι άλλα παιδιά; Εκείνος θα είναι 70 ετών και θα πηγαίνει να παίρνει τους βαθμούς τους από το σχολείο;

Ακόμη ένα πιθανό πρόβλημα: Η έλλειψη κοινών ενδιαφερόντων. Εκείνος θέλει να πάει σε ταβέρνα να ακούσει Μπάμπη Τσέρτο και εκείνη να πάει σε συναυλία των U2. Το “λογικό” για έναν άντρα είναι να προτιμάει γυναίκες που να μοιράζονται μαζί τραγούδια, ταινίες και ιστορικά γεγονότα που και ο ίδιος έχει ζήσει.
Μόλις εξασθενήσει λοιπόν η χημεία, χάνεται και το ενδιαφέρον. Ο μεσήλικας άντρας περιμένει να βγεί σε σύνταξη, να χαλαρώσει, να ξεκουραστεί και η νεαρή γυναίκα ξεκινάει την επιχείρησή της η οποία απαιτεί 60 ώρες απασχόληση την εβδομάδα. Αυτός θέλει ένα μικρό δεύτερο αυτοκίνητο, αυτή θέλει μια διθέσια κάμπριο BMW.

Άλλο ένα αρνητικό: Χαμένες ευκαιρίες.
Υπάρχουν τόσες πολλές αξιόλογες, ώριμες γυναίκες, σοφές, χωρίς ανασφάλειες που είναι από 50 και πάνω που θα ήταν εξαιρετικές σύντροφοι και θα στέκονταν δίπλα στον μεγαλύτερο άντρα τους, στις δύσκολες στιγμές που συνοδεύουν τα γεράματα. Συνήθως δε, αυτές οι γυναίκες είναι και καλύτερες ερωμένες. Όσο οι άντρες κυνηγούν μικρές γυναίκες, χάνουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάποια που τους ταιριάζει περισσότερο.
Επίσης, Τί γίνεται αν εκείνος αρρωστήσει; Και δεν μιλάμε για μια απλή γρίπη. Αν την αγαπάει τόσο πολύ, θα θέλει να την επιβαρύνει με το να πρέπει να τον φροντίζει; Η μικρότερη γυναίκα του θα είναι σε θέση να αναλάβει αυτό το ρόλο; Παραδέχομαι πως σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις ζευγαριών με μεγάλη διαφορά ηλικίας που μπορεί να έχουν μια υπέροχη σχέση, διότι πέρα από τις όποιες πρακτικές δυσκολίες και αποστάσεις, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία σε ένα ζευγάρι, είναι το πόσο επικοινωνεί εγκεφαλικά.Σίγουρα λοιπόν είναι δύσκολο να σκεφτούμε περιπτώσεις, στις οποίες νεαρές γυναίκες είχαν σχέση με φτωχούς μεγαλύτερους άντρες. Αν για μια γυναίκα, το “ποιός είναι” ο άντρας που έχει απέναντί της, είναι πιο σημαντικό από το “πόσο είναι”, τότε ίσως η ηλικία να είναι απλά ένας αριθμός. Και η αμοιβαία έλξη είναι κάτι βαθύτερο και σπουδαιότερης σημασίας από τα υπόλοιπα. Σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με το σενάριο του “τι κάνει τις μικρές να κάνουν σχέσεις με μεγαλύτερους” να είναι ακριβώς το ίδιο σε οποιαδήποτε άλλη σχέση.
Για κάποιες γυναίκες, οι μεγαλύτεροι είναι καλύτεροι. Με την ηλικία έρχεται και η εμπειρία. Και γι’ αυτό θα υπάρχουν πάντα τέτοιες σχέσεις. Εξ’άλλου, το θέμα είναι πως στον έρωτα και στο πάθος ΔΕΝ υπάρχουν περιορισμοί και όλες οι εκδοχές είναι πιθανές. Σωστό ή λάθος, οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να απαντήσουν είναι όσοι εμπλέκονται σε μια τέτοια σχέση ή γάμο. Οι υπόλοιποι θα πρέπει απλά να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό!
Πηγή: Singleparent

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js