Αρχική / ----------SLIDER / Buche de Noel. Γαλλική χριστουγεννιάτικη νοστιμιά made in France ή Σοκολατένιος κορμός made in Ελλάδα…


Buche de Noel. Γαλλική χριστουγεννιάτικη νοστιμιά made in France ή Σοκολατένιος κορμός made in Ελλάδα…

Ποτέ δεν φαντάστηκα πως θα περνούσαν Χριστούγεννα χωρίς κορμό στο σπίτι, όσο κι αν η κολλητή μου πάθαινε κρίσεις μόλις έβλεπε το τι θα επακολουθούσε….
Σαν καλή φίλη σας εγώ σας προτείνω, φτιάξτε τον κορμό σας για Χριστούγεννα και θα με θυμηθείτε….
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
180 γρ. κουβερτούρα
5 αυγά
180 γρ. ζάχαρη άχνη
2 βανιλιες



Για τη γέμιση:
12 κουτ. νουτέλα
700 γρ. cream cheese
4 κ.σ. κονιάκ

Για τη διακόσμηση:
300 γρ. κουβερτούρα
Zάχαρη άχνη και διάφορα διακοσμητικά τούρτας

Εκτέλεση
1 Άρχιστε με το παντεσπάνι. Χτυπάτε τους κρόκους με την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπεν μαρί, λιώστε την κουβερτούρα. Πρόσθεστε τώρα το μείγμα μέσα στην κουβερτούρα και ανακάτεψτε απαλά με μια μαρίζ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα και προσθεστέ τα στο παραπάνω μείγμα ανακατεύοντας απαλά .

2 Πάρτε τώρα ένα ταψί (28χ28 εκ.) άπλωστε αντικολλητικό χαρτί, ρίξτε πάνω του τη ζύμη από το παντεσπάνι και ψήστε στους 180οC για 25 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε το από το φούρνο, σκέπασε το με μία πετσέτα και άστε το να κρυώσει. Μετά μπορείτε  να το καλύψετε με μία μεμβράνη και να το αφήσετε στο ψυγείο όλη νύχτα.



3 Την επόμενη μέρα βγάλτε το από το ψυγείο και άστε το να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Παράλληλα, σε ένα μπολ βάλτε την cream cheese, τη νουτέλα και το κονιάκ.

4 Σε ένα πάγκο ή στο τραπέζι στρώστε λίγο αντικολλητικό χαρτί και αναποδογύριστε το παντεσπάνι. Άπλωστε τα 2/3 περίπου από το μείγμα με την κουβερτούρα πάνω του και τυλίξτε το το σε ρολό.

5 Καλύψτε τον κορμό με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα και διακόσμησε με φλούδες σοκολάτας και Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.

Check Also

Αρωματικά φυτά στην ζαρντινιέρα….

Τα αρωματικά φυτά στον κήπο αξίζουν τη δική τους θέση ιδιαίτερα σε μία μεσογειακή χώρα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *