Αρχική / ----------SLIDER / Αυτές Είναι οι 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε άγχος


Αυτές Είναι οι 5 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε άγχος

Αν ποτέ πιάσατε τον εαυτό σας να τρώει με μανία πατατάκια μετά από μια ιδιαίτερα αγχωτική μέρα ή να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες παγωτού επειδή κάτι πήγε στραβά, τότε ήδη γνωρίζετε πως το φαγητό και ιδιαίτερα κάποιες συγκεκριμένες τροφές, μπορούν να επηρεάσουν τα συναισθήματά σας.
Το άγχος προκαλείται από ανεπαρκή επίπεδα του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη στον εγκέφαλο. Η σεροτονίνη βοηθάει να εξισοροπηθούν τα επίπεδα του στρες και να μετριαστούν και άλλες ορμόνες του εγκεφάλου που το προκαλούν. Και, καλά το μαντέψατε, υπάρχουν τροφές οι οποίες βοηθούν στην παραγωγή σεροτονίνης. Με άλλα λόγια, υπάρχουν τροφές που σας κάνουν να νιώθετε… καλά, αλλά και τροφές που μπορεί να αυξήσουν το άγχος σας!Ιδιαίτερα τα επεξεργασμένα τρόφιμα δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο ενοχής, άγχους και υπερφαγίας και είναι πολύ δύσκολο να τα σταματήσει κανείς αν ξεκινήσει να τα καταναλώνει.
Φυσικά, οι τροφές δεν από μόνες τους αρκετές ώστε να προκαλέσουν ή να απομακρύνουν το άγχος. Αν όμως είστε από τη φύση σας αγχώδεις, διαβάστε παρακάτω ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να αποφύγετε για να μην δώσετε μια έξτρα ώθηση στις αγχωτική σας φύση!
Καφές Αν και η μέτρια κατανάλωση καφέ δεν είναι πολύ πιθανόν να εγείρει μια κρίση άγχους, οι μεγάλες ποσότητες σίγουρα συμβάλουν αρνητικά. Αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες καφεΐνης και περιορίστε την κατανάλωση σε δύο φλιτζάνια τη μέρα. Αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες καφεΐνης.
Αναψυκτικά διαίτης Τα αναψυκτικά μπορούν να προκαλέσουν διπλή δόση… άγχους. Αφενός περιέχουν καφείνη και αφετέρου τεχνητά γλυκαντικά, όπως πχ ασπαρτάμη, τα οποία ρίχνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Αν θέλετε οπωσδήποτε ανθρακικό, σκεφτείτε το ενδεχόμενο του ανθρακούχου νερού. Τα αναψυκτικά διαίτης περιέχουν καφείνη και τεχνητά γλυκαντικά.
Λευκά μακαρόνια Τα λευκά μακαρόνια είναι υδατάνθρακες και περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που μπορούν να ανεβάσουν το σάκχαρό σας και να προκαλέσουν άγχος. Το ίδιο συμβαίνει και με το λευκό ψωμί. Για να το αποφύγετε, προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης. Τα λευκά μακαρόνια μπορούν να προκαλέσουν άγχος.
Γλυκά Κι όμως, τα γλυκά μπορεί να σας ανακουφίζουν από το έντονο άγχος προσωρινά, όμως μετά από λίγο καταλήγετε να είστε χειρότερα από πριν. Οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και τα τρανς λιπαρά ενισχύουν το άγχος. Περιορίστε τα όσο μπορείτε. Μετά την κατανάλωση γλυκών μπορεί να καταληξετε χειρότερα από πριν.Αλκοόλ Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από άγχος να καταναλώνουν αλκοόλ, ωστόσο μακροπρόθεσμα το αλκοόλ λειτουργεί αρνητικά. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Πρώτον, επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον τρόπο που επεξεργάζεστε τα συναισθήματα. Δεύτερον, επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που επίσης επηρεάζουν τα συναισθήματα. Τρίτον, μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και αδυναμία συγκέντρωσης. Όλα τα παραπάνω ευνοούν το άγχος. Το αλκοόλ επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον τρόπο που επεξεργάζεστε τα συναισθήματα.
Αν θέλετε, λοιπόν, να χαλαρώσετε, προτιμήστε υγιεινές τροφές όπως για παράδειγμα φρούτα και ένα ζεστό ρόφημα από βότανα!

Check Also

Όπα ρε φίλε, με μπερδέψατε….

Και βλέπω που λέτε το θρίλερ εργάκι μου στη tv, αραχτή στη βεράντα με τρία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js