Πολλές φορές αποκλείουμε από τη διατροφή μας το γάλα, για διάφορους λόγους. Τι κάνουμε τότε λοιπόν; Σου αρέσουν τα δημητριακά, αλλά δεν πίνεις γάλα. Τι κάνεις; Τα δημητριακά είναι μια δημοφιλής επιλογή για πρωινό γεύμα, και παραδοσιακά συνοδεύονται από γάλα.
Ωστόσο, αν δεν καταναλώνεις γάλα λόγω δυσανεξίας στη λακτόζη, διατροφικών περιορισμών ή προσωπικών προτιμήσεων, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις για να απολαύσεις τα δημητριακά σου χωρίς να τα θρεπτικά συστατικά.
Εναλλακτικές στο γάλα
1. Φυτικά ροφήματα
Το γάλα δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχουν φυτικά ροφήματα που κάνουν τα δημητριακά σου πιο ενδιαφέροντα:
> Αμύγδαλο
> Βρώμη
> Καρύδα
> Σόγια
2. Γιαούρτι
Το γιαούρτι (ζωικό ή φυτικό) είναι μια άλλη τέλεια λύση. Προσθέτει μια πιο παχύρρευστη υφή που δένει τέλεια με τα δημητριακά. Επιπλέον, παίρνεις και τα καλά του προβιοτικού πακέτου. Φυτικό, σόγιας, αμυγδάλου ή καρύδας – διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα!
3. Χυμός φρούτων
Γιατί όχι; Χυμός πορτοκαλιού ή μήλου μπορεί να δώσει μια διαφορετική γεύση στο αποτέλεσμα. Εντάξει, μπορεί να μην είναι η πιο κλασική επιλογή, αλλά αν έχεις φαντασία, γίνεται πραγματικά απολαυστικό.
4. Νερό
Ακούγεται κάπως “σπαρτιατικό”, αλλά είναι μια επιλογή αν δεν θέλεις κάτι γλυκό. Δίνει στα δημητριακά πιο ανάλαφρη αίσθηση και σε αφήνει να πειραματιστείς περισσότερο με τα toppings!
5. Smoothie
Συνδύασε τα δημητριακά σου με ένα smoothie από μπανάνα, μούρα ή άλλα φρούτα για να απογειώσεις τη γεύση και τη θρεπτική αξία του πρωινού σου. Θα γίνει μια κανονική… υπερτροφή!
Δημητριακά… σκέτα!
Αν πάλι βαριέσαι να μπλέκεις με ροφήματα και υγρά, μπορείς απλά να τα φας σκέτα ως σνακ. Τα δημητριακά μπορούν να γίνουν ένα γρήγορο και εύκολο σνακ που το τρως ακόμα και απευθείας από το πακέτο. Ιδανικά για να τα έχεις στην τσάντα ή το γραφείο, όταν θέλεις κάτι τραγανό στο χέρι σου.
Τι άλλο να προσθέσεις;
Αν θες να ανεβάσεις τη γεύση του πρωινού σου ακόμα περισσότερο, μπορείς να βάλεις:
> Φρέσκα φρούτα: Κομματάκια μπανάνας, φράουλες, μύρτιλλα ή μήλο.
> Ξηρούς καρπούς: Αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια ή λίγο ηλιόσπορο.
> Μέλι ή σιρόπι αγαύης: Για μια επιπλέον γλυκιά γεύση.
Πηγή: shepe