Αρχική / ----------SLIDER / Γιατί αρέσουν τα κακά αγόρια;


Γιατί αρέσουν τα κακά αγόρια;

Γιατί αγαπάμε τα «κακά» αγόρια….

Ο James Dean, ο Luke Perry  και οι πιο σύγχρονοι Damon Salvatore (Ian Somerhalder) της σειράς «Vampire Diaries» και Christian Grey της τριλογίας «50 Αποχρώσεις του Γκρι», αποτελούν κλασσικά πρότυπα «κακών αγοριών» που μονοπωλούν τη φαντασία των γυναικών εδώ και αιώνες.
Κι επειδή η ζωή μιμείται την τέχνη, τα κακά παιδιά με σάρκα και οστά, ασκούν την ίδια επιρροή με τους μυθοπλαστικούς χαρακτήρες σε ορδές γυναικών.
Ποια είναι η συνταγή της επιτυχίας; Σημειώστε τα υλικά: ανακατέψτε αυτοπεποίθηση, με αδιαφορία, μυστήριο, ίντριγκα και αντισυμβατικότητα κι έχετε τον προσωπικό σας Collin Farrell, Johnny Depp, Robert Downey Junior, Robbie Williams… και πόσοι ακόμα, μακρύς ο κατάλογος.
Η σχέση με ένα κακό παιδί συνήθως καταλήγει σε συναισθηματικό άδειασμα και τόνους χαρτομάντιλα. Λένε πάντα αυτό που θέλουμε να ακούσουμε και συμπεριφέρονται αντισυμβατικά, κάνοντας την καρδιά μας να χτυπάει γρήγορα.  Το πρόβλημα είναι πως δεν θέλουμε έναν άντρα ο οποίος λέει απλώς αυτό που θέλουμε να ακούσουμε αλλά εκείνο που πραγματικά εννοεί. Επειδή τα κακά αγόρια είναι συναισθηματικά απόμακρα ή ανώριμα, δυσκολεύονται να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν ουσιαστικά με το ταίρι τους. Επίσης, όταν κοπάσει η έξαψη, έρχεται η στιγμή που απλώς θέλουμε να καθίσουμε αγκαλιά με τον σύντροφό μας στον καναπέ. Δυστυχώς, ο καναπές είναι άγνωστη λέξη για το κακό αγόρι. Η ζωή για εκείνον είναι μια περιπέτεια.

Γιατί λοιπόν την πατάμε;
Οι αιτίες ποικίλουν και βρίσκονται ριζωμένες στις ανασφάλειες, τον χαρακτήρα κάθε γυναίκας ακόμα και στα πρότυπα που επιβάλλει η κοινωνία.

Οι συνήθεις ύποπτοι
Υπάρχουν δύο τύποι γυναικών που αποτελούν την συνήθη «λεία» των κακών αγοριών.
Ο ένας τύπος είναι πολύ ντροπαλές κι εσωστρεφείς γυναίκες που εύκολα γοητεύονται από άντρες που είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση κι έχουν τον θαυμασμό του κοινωνικού τους περίγυρου. Εκείνοι προσφέρουν μια ψευδαίσθηση ασφάλειας κι εκείνες βρίσκουν τη σανίδα σωτηρίας που χρειάζονται προκειμένου ο κόσμος να πάψει να είναι τόσο τρομακτικός.
Ο άλλος τύπος είναι οι γυναίκες καταπιεσμένες από τα κοινωνικά και οικογενειακά πρότυπα της «καλής» και «σεμνής» κοπέλας οι οποίες βρίσκουν την ευκαιρία μέσα από τη σχέση τους με ένα κακό παιδί να ζήσουν την γοητεία της «σκοτεινής» πλευράς.
Ο φόβος της δέσμευσης
Καθώς ένα κακό παιδί είναι εκ των προτέρων απόμακρος και ακριβοθώρητος, φαίνεται περίεργο που επιμένουμε να κυνηγάμε ένα τέτοιον τύπο άντρα ενώ κατά βάθος ξέρουμε πως δεν πρόκειται να τον «πιάσουμε». Αυτή η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά συχνά χρησιμοποιείται ως αντιπερισπασμός προκειμένου να μην ασχοληθούμε με την προσωπική μας ανικανότητα να αποκτήσουμε οικειότητα με τους άλλους και να ανοιχτούμε συναισθηματικά. Πολλοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως κάποιες γυναίκες επιλέγουν συνεχώς κακά παιδιά έτσι ώστε να μπορέσουν σύντομα να δώσουν τέλος στη σχέση τους, έχοντας ως άλλοθι για τον χωρισμό τον κακό χαρακτήρα του συντρόφου τους.

Πως το αρνάκι μετατρέπεται σε λύκος;
Προσωπικά, πιστεύω πως ένας έρωτας είναι πραγματικός όταν η καρδιά και το μυαλό συμφωνούν απόλυτα. Αν θεωρούμε πως η καρδιά λέει «ναι», ενώ το μυαλό λέει «όχι», συνήθως έχουμε μπερδέψει την καρδιά με κάτι άλλο. Ανασφάλεια, εγωισμό, πείσμα, φόβο δέσμευσης; Ένα από τα πολλά κοινά που έχουμε με τους φίλους μας τα ζώα είναι το «ένστικτο». Συνήθως όταν ένα κακό παιδί εμφανίζεται μπροστά μας, το ξέρουμε ήδη πως πάμε γυρεύοντας για μπελάδες. Όταν ένα κακό παιδί εμφανίζεται μπροστά μας ή έστω αποκαλυφθεί στη διάρκεια της σχέσης οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να διαπιστώσουμε αν θέλουμε να είμαστε μαζί του επειδή τον αγαπάμε πραγματικά ή επειδή μας βοηθάει να καλύψουμε κάποια ανασφάλειά μας.
Κι αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να αποδεσμευτείτε από το κακό αγόρι σας, διαβάστε ή δείτε τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» με το αιώνιο κακό παιδί Heathcliff και σίγουρα θα περάσουν δεύτερες να μην πω και τρίτες σκέψεις, πριν δωρίσετε την καρδιά σας στα ανασφαλή, μελαγχολικά αγόρια που στρίβουν το τσιγάρο κοιτώντας σας στα μάτια….
Στοιχεία από το GoodebueLove

Check Also

Σχολεία: Πότε κλείνουν για τα Χριστούγεννα……

Τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, για τις διακοπές των Χριστουγέννων και οι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *