Αρχική / -----Ροή θεμάτων / Προτάσεις Διασκέδασης της εβδομάδας….


Προτάσεις Διασκέδασης της εβδομάδας….

Καλά, ξέρουμε πως ίσως να έχετε αποφασίσει πως θα διασκεδάσετε αυτή την εβδομάδα μα, εμείς θα σας κάνουμε τις προτάσεις μας. Εκθέσεις….

Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, τηλ. 2107252895

11 Ιανουαρίου 2023 – 9 Απριλίου 2023  “Nouveau réalisme”

Το Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή φιλοξενεί την έκθεση  “Nouveau réalisme”, μια έκθεση για το εκρηκτικό καλλιτεχνικό κίνημα, μεταξύ των Dada και Pop Art που ανέτρεψε την τέχνη του 20ού αιώνα.
Ένα από τα σημαντικότερα γαλλικά πρωτοποριακά κινήματα, το οποίο παρά το εφήμερο του βίου του (1960-1963) δεν έχασε από την σπουδαιότητα του διαβήματός του, παρά την ετερογένεια της ομάδας και την έλλειψη νεορεαλιστικής συνοχής τους, καταχωρήθηκε ως σημαντικό κεφάλαιο στην παγκόσμια νεότερη ιστορία της τέχνης.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών που είτε κατά τη συγκρότηση είτε λίγο αργότερα υπέγραψαν το Μανιφέστο του Νεορεαλισμού το 1960. Αυτό που τους ενώνει είναι μια νεοφανής αντιληπτική προσέγγιση του ρεαλισμού, η οποία βρίσκεται σε μια κοινωνιολογική θεώρηση του πραγματικού. Το νεορεαλιστικό αφιέρωμα συγκροτούν οι μονοχρωμίες του Yves Klein, οι φθαρμένες αφίσες του Raymond Hains και του Jacques Villeglé, τα εν κινήσει γλυπτά του Jean Tinguely, οι συμπιέσεις του Arman και του César, οι πλαστικές συναρμογές των Martial Raysse και Christo. Οι πολύχρωμες αισθησιακές συνθέσεις της Niki de Saint Phalle, οι νεορεαλιστικές προτάσεις του Gérard Deschamps, του François Dufrêne, του Mimmo Rotella είναι προτάσεις που αναδεικνύουν τον αστικό χώρο με μέσα που προσφέρει η τεχνολογία.Θανάσης Αλευράς “40 + βγαίνω”
VOX info: Ιερά Οδός 16 τηλ: 2103475900


Ένα μεγάλο γενέθλιο πάρτυ που ο Θανάσης Αλευράς σχεδίαζε να το κάνει όταν έκλεινε τα 40 του χρόνια, αλλά, λόγω του ιού, κάθε χρόνο αναβαλλόταν! Φέτος όμως έφτασε η στιγμή να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Βέβαια είναι πια 43, αλλά δεν του πήγαινε η καρδιά να αλλάξει τον τίτλο. Όπως λέει και ο ίδιος “Αν το έγραφα 43+Βγαίνω, θα ακουγόταν σαν νούμερο παπουτσιού, άλλωστε το ομότιτλο τραγούδι της έναρξης το είχε ήδη γράψει ο φίλος μου Αντώνης Θυσιάδης και το είχε μελοποιήσει ο Νίκος Μερτζάνος. Έτσι είπα ο τίτλος να γίνει “40 plus Βγαίνω” . Ένα αυτοβιογραφικό ταξίδι μέσα από προσωπικές ιστορίες που είναι συγχρόνως και ένα αφιέρωμα στην ξακουστή γενιά του ’80”.
Σε αυτή τη μοναδική γιορτή θα είναι μαζί του η Ιdra Kayne και ο Jerome Kaluta, τα αδέλφια του όπως τα λέει, οι οποίοι με τις υπέροχες φωνές τους θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε τέσσερεις δεκαετίες. Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός
Μουσική Επιμέλεια: Αντώνης ΣκόκοςΤηλεόραση….
“Κάνε ότι κοιμάσαι»


Στην ΕΡΤ ή στην ομπρέλα του ERTFLIX που η αξία της κέρδισε τον αυτοσεβασμό και την εκτίμηση πως ναι, μπορούμε να έχουμε αξιοπρεπή τηλεόραση. Οι ηθοποιοί… κεντάνε  επί οθόνης σαν να είναι στο θέατρο κι όχι σε τηλεοπτική σειρά.Σινεμά ….

Κινηματογράφος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, τηλ: 210 6980796.


Αυτό το χειμώνα ο Μπέργκμαν έχει την τιμητική του στον κινηματογράφο «Ανδόρα». Οι λάτρεις του σπουδαίου Σουηδού δημιουργού θα απολαμβάνουν από μία ταινία του κάθε εβδομάδα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος #BERGMANNITES Εβδομάδα: 12.01.2023 – 18.01.2023: θα προβάλλεται, για πρώτη φορά σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια η ταινία «Το Πάθος».
Πέμπτη έως Τετάρτη, στις 22:00Φαγητό….
Κου Του Ρου Μουσικό Μεζεδοπωλείο
Δέρκων 18, Ν. Ιωνία τηλ. 2130350713

Φαγητό και live μουσική….
Οι μικρασιατικές γεύσεις συναντούν τις παραδοσιακές ελληνικές και μαζί με το κεφάτο μουσικό πρόγραμμα αρχίζει το ξεφάντωμα τύπου, κάθε μέρα γιορτή.Μπαράκι…..
Odori Vermuteria di Atene all day bar Σκουλενίου 2, τηλ. 2103314674


Το συγκεκριμένο bar αγαπά το βερμούτ όσο κανένα άλλο. Άλλωστε μιλάμε για την πρώτη βερμουτερία της Αθήνας. Η σάλα του μοιάζει με εσωτερικό κήπο με φωτιστικά κλουβιά, ενώ η μπάρα του που διατρέχει κατά μήκος τον χώρο του είναι από τα καλύτερα σημεία για να απολαύσετε ένα πότο μετά την δουλεία σας. Το Odori ξεκινά από νωρίς τη μέρα του προσφέροντας καφέ, αλλά και φαγητό – πατάει πάνω στην ιταλική κουζίνα – ενώ τα Σαββατοκύριακα στρώνει τα τραπέζια του για brunch. 

Check Also

Καλύτερα να τον λέμε Υδρο-χάος….

Οι άντρες Υδροχόοι είναι γεννημένοι ηγέτες. Έχουν το χάρισμα και την γοητεία να παρασύρουν κόσμο, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *