Αρχική / ----------SLIDER / Υπουργείο Υγείας: Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν – Τι ισχύει για εγκύους και παιδιά


Υπουργείο Υγείας: Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν – Τι ισχύει για εγκύους και παιδιά

Στην ενημέρωση για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας, η Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στα άτομα που δεν προβλέπεται να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού, αλλά και για τις παρενέργειές του.
Η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής, τόνισε αρχικά πως οι έγκυες και τα παιδιά δεν θα εμβολιαστούν σε πρώτη φάση, όπως επίσης και όσοι νόσησαν από τον κορονοϊό.Η κα. Παπαευαγγέλου ελπίζει πως στις αρχές του 2021 θα μπορέσει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, ενώ αναφορικά με τις παρενέργειες, η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι περιλαμβάνεται ο πόνος, στο σημείο της ένεσης, η κόπωση, η κεφαλαλγία, σπάνια ο πυρετός, τονίζοντας ότι όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ήπιες στα άτομα άνω των 65 ετών σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας, αναφέρθηκε για τη διασπορά του ιού ενόψει Χριστουγέννων και τους καλεσμένους στα σπίτια λόγω των εορτών.

Αρχικά η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ανέφερε: «Έχουμε πλέον εμφανή μείωση και των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και ίσως βλέπουμε και κάποια πρώτα σημεία σταθεροποίησης των νέων διασωληνωμένων ασθενών και καθημερινών θανάτων».

Τόνισε ότι είμαστε πλέον κοντά και στο εμβόλιο, προσθέτοντας «ήδη, όπως όλοι γνωρίζετε, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο την προηγούμενη εβδομάδα ενώ μόλις πριν λίγες μέρες δόθηκε το πράσινο φως να ξεκινήσουν στις ΗΠΑ».«Και στη χώρα μας ελπίζουμε ότι ο εμβολιασμός θα αρχίσει στις αρχές του επόμενου έτους, του 2021» υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Στη συνέχεια η Βάνα Παπαευαγγέλου ζήτησε προσοχή ενόψει των γιορτινών ημερών λέγοντας χαρακτηριστικά: «αρκούν 8 λεπτά για να γίνει διασπορά κορονοϊού σε ένα σπίτι 150 τ.μ. με 20 καλεσμένους, που δεν φορούν μάσκες»

Check Also

11 κλειδιά για να είναι μια ευτυχισμένη γυναίκα μετά από 40….

Για μερικούς ανθρώπους η μέση ηλικία είναι μια λεπτή στιγμή στη ζωή του, η οποία …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js