Αρχική / ----------SLIDER / Βούρτσισμα δοντιών και οδοντικό νήμα καθαρισμού


Βούρτσισμα δοντιών και οδοντικό νήμα καθαρισμού

Το χαμόγελο είναι η ταυτότητα των υγειών δοντιών. Τα υγιή και κατ’ επέκταση όμορφα και λαμπερά δόντια απαιτούν καλό βούρτσισμα.
Το βούρτσισμα των δοντιών πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα (απαραίτητα μετά από κάθε γεύμακαι οπωσδήποτε πριν πάτε για υπνό). Η οδοντόβουτρσα που συνιστάται συνήθως πρέπει να έχει μικρό κεφάλι, ναύλον τρίχες και να είναι μέτρια ή μαλακή.
Οι σκληρές οδοντόβουρτσες πρέπει να αποφεύγινται γιατί, ενώ δίνουν μία ψευδαίσθηση ότι καθαρίζουν καλύτερα στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας και προκαλούν αποτριβές στα δόντια και τραυματισμό στα ούλα.
Ο σωστός τρόπος βουρτσίσματος είναι ο ακόλουθος:
Να τοποθετήσουμε τη βούρτσα λοξά (γωνία 45 μοιρών) στο σημείο που ενώνονται τα δόντια με τα ούλα. Πιέζουμε την βούτρσα με κατεύθυνση προς τα ούλα και κάνουμε μικρές επιτόπιες κινήσεις μπρός πίσω.
Βουρτσίζουμε πρώτα τις εξωτερικές επιφάνειες και μετά με τον ίδιο τρόπο και εξίσου σχολαστικά τις εσωτερικές επιφάνειές
Τελειωνοντάς βουρτσίζουμε τις μασιτικές επιφάνειες με κινήσεις μπρός – πίσω. Δεν ξεχνάμε να βουτρσίσουμε και την γλώσσα
Ένα σωστό βούρτσισμα Δε μπορεί να διαρκεί λιγότερο από 3-5 λεπτά σε κάθε περίπτωση.
Οδοντικό νήμα Επειδή η βούρτσα δεν μπορεί να εισχωρήσει αναμεσα στα δόντια, οι επιφάνειες αυτές δεν καθαρίζονται. Για το λόγο αυτό απαραίτητο συμπλήρωμα της καθημερινής φροντίδας είναι η χρήση του οδοντικού νήματος.
Το νήμα χρησιμοποιείται ως εξής:
Κόβουμε ένα κομμάτι νήμα, περίπου 70 εκ. και το τυλίγουμε γύρω από το μεσαίο δάκτυλο κάθε χεριού, αφήνοντας περίπου 7 εκ. ελεύθερο νήμα μεταξύ των δακτύλων.
Xρησιμποποιώντας τον αντίχειρα και τους δείκτες τοποθετούμε το νήμα ανάμεσα στα δόντια
Όταν φτάσει στα ούλα αγκαλιάζουμε το δόντι με το νήμα και το μετακινούμε απαλά μέσα στην ουλοδοντική σχισμή, ώστε να καθαρίσουμε την κρίσιμη περιοχή κάτω από τα ούλα.
Εκτός από την οδοντόβουρτσα και το νήμα, υπάρχουν και άλλα μέσα στοματικής υγιεινής, που κατα περίπτωση μπορούν να φανούν χρήσιμα όπως τα μεσοδόντια βουρτσάκια, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες και το ειδικό νήμα για χρήση κάτω από γέφυρες κ.λ.π.

Check Also

Είναι το κάπνισμα πάλι στιλάτο; Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα τσιγάρα γίνονται τάση στις πασαρέλες….

Είναι μια πραγματικότητα. Παρά την πολυετή εκστρατεία κατά του καπνίσματος, φαίνεται ότι τα τσιγάρα ανακτούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *