Αρχική / ----SLIDER / Το θρυλικό παστίτσιο γίγας που κατέκτησε τη Νέα Υόρκη, μαζί με άλλα παραδοσιακά φαγητά από την Ελλάδα


Το θρυλικό παστίτσιο γίγας που κατέκτησε τη Νέα Υόρκη, μαζί με άλλα παραδοσιακά φαγητά από την Ελλάδα

Περιζήτητο έχει γίνει το παστίτσιο στη Νέα Υόρκη, το φαγητό που μεγάλωσε γενιές και γενιές στην Ελλάδα.
Αυτό οφείλεται στον σεφ Αναστάσιο Μυτιληναίο, ο οποίος διατηρεί μαζί με την οικογένειά του ελληνικό εστιατόριο στο Μπρούκλιν.

Οι πελάτες έχουν εντυπωσιαστεί με τη ξεχωριστή γεύση του, αλλά και το τεράστιο και χορταστικό κομμάτι που τους σερβίρεται.
Πολλοί ταξιδεύουν μέχρι και μια ώρα για να το γευτούν, αναζητώντας αυθεντικές σπιτικές γεύσεις. Ολόκληρο το ταψί ζυγίζει περισσότερο από 13 κιλά, ενώ το κάθε κομμάτι ξεπερνά το μισό κιλό και κοστίζει 15.95 δολάρια.
«Μεγαλώνοντας, το παστίτσιο ήταν πάντα μέρος του μενού στο σπίτι μου. Η μαμά μου το έφτιαχνε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.» είπε ο Αναστάσιος Μυτιληναίος σε συνέντευξή του στο Business Insider.
Το εστιατόριο του ονομάζεται «Somethingreek» που σημαίνει «Κάτι ελληνικό». Εκτός από το παστίτσιο, ο Αναστάσιος Μυτιληναίος και η ομάδα του φτιάχνουν και άλλες ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις, όπως γεμιστά, χωριάτικη σαλάτα, πίτες, ψητά και θαλασσινά με τον τρόπο που τα μαγείρευε η Ελληνίδα μητέρα του, αλλά και τυλιχτά σουβλάκια.

«Το μυστικό για να γίνει νόστιμο το φαγητό είναι να μαγειρευτεί σωστά με τα καλύτερα υλικά. Τα φρέσκα υλικά είναι υψίστης σημασίας για μας» αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του εστιατορίου.
«Το φαγητό μας, από το κοτόπουλο και το χοιρινό γύρο μέχρι και το τζατζίκι και τη φάβα, γίνονται με τα καλύτερα υλικά με σπιτική φροντίδα. Έχουμε δικό μας κρεοπώλη που μας παρέχει τα κρέατα και η μητέρα μας μαγειρεύει τα περισσότερα φαγητά χρησιμοποιώντας τις συνταγές που έκανε τόσα χρόνια για να μεγαλώσει τα πέντε παιδιά της».
Ο Αναστάσιος Μυτιληναίος προσκαλεί όλη τη γειτονιά να δειπνήσει στο τραπέζι της μητέρας του, στο μοναδικό σημείο της Νέας Υόρκης που μπορεί κάποιος να φάει ελληνικό φαγητό.

Check Also

Βeauty Clinic Ιατρικό κέντρο αντιγήρανσης και laser στον Ασπρόπυργο

Το Βeauty Clinic είναι μια πρότυπη μονάδα ιατρικής αισθητικής προσώπου, σώματος και laser αποτρίχωσης με …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *